Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η πτώση στον χρυσό λόγω Fed - Στο -0,64% και τα 1.321,53 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η πτώση στον χρυσό λόγω Fed - Στο -0,64% και τα 1.321,53 δολ. ανά ουγγιά
Η Federal Reserve εκτιμά ότι η οικονομική ανάπτυξη και ο αυξανόμενος πληθωρισμός θα της επιτρέψουν να συνεχίσει να αυξάνει σταδιακά τα επιτόκια
Σε χαμηλά μίαμισης εβδομάδας υποχώρησε σήμερα (22/2) ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από την άνοδο του αμερικανικού δολαρίου, στον απόηχων των πρακτικών από τη Federal Reserve, τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες (21/2).
Ειδικότερα, περί τις 9:44 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,64% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.321,53 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου ενισχύεται περαιτέρω, επιστρέφοντας στη ζώνη των 90 μονάδων.
Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα «βλέπει» την οικονομική ανάπτυξη και τον αυξανόμενο πληθωρισμό ως αιτιολογία για να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκιά της σταδιακά.
Τα παραπάνω νέα πρόσφεραν σημαντική στήριξη στο δολάριο, παρά τις ανησυχίες για το έλλειμμα στις ΗΠΑ, το οποίο αναμένεται να αγγίξει τα 1 τρισ. δολ. το 2019, λόγω των δαπανών στον τομέα υποδομών και των σημαντικών φορολογικών περικοπών.
Σημειώνεται΄οτι ο χρυσός επηρεάζεται άμεσα από τις κινήσεις του δολαρίου, καθώς το ισχυρότερο δολάριο καθιστά το πολύτιμο μέταλλο ακριβότερο για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης