Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις αγορές της Ασίας λόγω πτώσης στη Wall - Στο -1,18% και τις 21.712 μονάδες ο Nikkei

tags :
Πιέσεις στις αγορές της Ασίας λόγω πτώσης στη Wall - Στο -1,18% και τις 21.712 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +2,17% μετά από μία εβδομάδα αργίας λόγω των εορτασμών του νέου έτους
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (22/2) οι περισσότερες αγορές της Ασίας, δεχόμενες πιέσεις από την πτώση που σημειώθηκε στη Wall Street, λόγω της ανησυχίας για αύξηση επιτοκίων από τη Federal Reserve.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -1,18% στις 21.712 μονάδες, παρά την άνοδο του αμερικανικού δολαρίου έναντι του γεν.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με οριακά κέρδη της τάξεως του +0,12% στις 5.950 μονάδες, δεχόμενος ώθηση από την άνοδο στον τραπεζικό και εξορυκτικό κλάδο, ενώ αντίθετα ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά -0,63% στις 2.414,28 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -1,42% στις 30.985 μονάδες, ενώ ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν υποχώρησε κατά -0,49% στις 10.662,38 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε κέρδη της τάξεως του +2,17% στις 3.268,56 μονάδες, μετά από μία εβδομάδα αργίας λόγω των εορταστμών του νέου έτους.
Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο, καθώς η ανάκαμψη του δολαρίου αντιστάθμισε την απροσδόκητη πτώση που καταγράφηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.
Το Brent υποχωρεί κατά -0,86% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,86 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,07% στα 61,02 δολ. ανά βαρέλι.
Το αμερικανικό δολάριο σκαρφάλωσε σε υψηλά μίας εβδομάδας, γεγονός που άσκησε πιέσεις στο πετρέλαιο, καθώς η άνοδος του αμερικανικού νομίσματος καθιστά τον μαύρο χρυσό ακριβότερο για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
«Το δολάριο εξακολουθεί να αναχαιτίζει το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών παρά τα θετικά στοιχεία για τα αποθέματα», σχολιάζει ο αναλυτής της OANDA, Stephen Innes.
Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες (21/2) έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα «βλέπει» την οικονομική ανάπτυξη και τον αυξανόμενο πληθωρισμό ως αιτιολογία για να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκιά της σταδιακά.
Τα παραπάνω νέα πρόσφεραν σημαντική στήριξη στο δολάριο, παρά τις ανησυχίες για το έλλειμμα στις ΗΠΑ, το οποίο αναμένεται να αγγίξει τα 1 τρισ. δολ. το 2019, λόγω των δαπανών στον τομέα υποδομών και των σημαντικών φορολογικών περικοπών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης