Τελευταία Νέα
Διεθνή

Quarles (Fed): Ο χαμηλός πληθωρισμός στις ΗΠΑ δεν μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία

Quarles (Fed): Ο χαμηλός πληθωρισμός στις ΗΠΑ δεν μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία
Ο νέος αντιπρόεδρος της Federal Reserve τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει σταδιακά τα επιτόκια
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σήμερα (22/2) ο νέος αντιπρόεδρος της Federal Reserve, Randal Quarles, αναφορικά με τον χαμηλό πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι τα πρόσφατα στοιχεία δεν προκαλούν μεγάλη ανησυχία, καθώς και ότι η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να αυξάνει σταδιακά τα επιτόκια.
Ειδικότερα, ο αξιωματούχος της Fed, σε ομιλία του στο Τόκιο, τόνισε ότι η πορεία της οικονομίας είναι «πολύ καλή», με την αγορά εργασίας να παραμένει ισχυρή, ενώ παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η αδυναμία του πληθωρισμού είναι προσωρινή.
Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών για τον Δεκέμβριο του 2017 αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,7%, ποσοστό ελαφρώς χαμηλότερο σε σύγκριση με τον στόχο της Fed στο 2%.
«Μία απόκλιση κατά μόλις μερικά δέκατα από τον στόχο μας, ειδικά σε έναν τομέα που αναμένω να εξασθενήσει, είναι κάτι που δεν προκαλεί μεγάλη ανησυχία», ήταν χαρακτηριστικό σχόλιο του Quarles, ο οποίος και αποτέλεσε επιλογή του αμερικανού προέδρου Donald Trump για τη συγκεκριμένη θέση.
Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τον αντίκτυπο που θα έχουν στη χώρας οι φορολογικές περικοπές της κυβέρνησης, ενώ πρόσθεσε ότι η επενδυτική ξηρασία που έχει πλήξει την αμερικανική οικονομία τα τελευταία χρόνια «μπορεί τελικά να σπάσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης