Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Νέες περιπέτειες με την... αστυνομία είχε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Alexei Navalny

Ρωσία: Νέες περιπέτειες με την... αστυνομία είχε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Alexei Navalny
Τη σύλληψη του ανακοίνωσε ο ίδιος ο Alexei Navalny με μήνυμα του στο twitter
Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Alexei Navalny ανακοίνωσε σήμερα (22/2/2018) ότι συνελήφθη για λίγο από την αστυνομία στη Μόσχα, λιγότερο από έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές.
«Είχα πονόδοντο, πήγα στον οδοντίατρο. Βγήκα από τον οδοντίατρο: καλημέρα, δεύτερη ταξιαρχία της αστυνομίας, συλλαμβάνεστε», έγραψε στο Twitter, προσθέτοντας «κάπου με πηγαίνουν».
Λιγότερο από μία ώρα μετά την ανακοίνωση της σύλληψής του, ο Navalny είπε πως αφέθηκε ελεύθερος.
«Μου πρότειναν να με αφήσουν κάπου. Αρνήθηκα και πήγα στη δουλειά.
Δεν αντιλαμβάνομαι τι συνέβη και γιατί επτά πρόσωπα με συνέλαβαν», έγραψε στο Twitter.
Ο Navalny, που οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα, είπε πως κατηγορήθηκε για «παραβίαση κατ' επανάληψη» του νόμου για τη διοργάνωση διαδηλώσεων, μια παράβαση που επισύρει ποινή φυλάκισης 30 ημερών.
Η τελευταία φορά που ο ίδιος τέθηκε για λίγο υπό κράτηση ήταν στις 28 Ιανουαρίου, στη διάρκεια μιας διαδήλωσης που είχε οργανώσει σε όλη τη χώρα για να καταγγείλει την «απάτη» των προεδρικών εκλογών, τις οποίες αναμένεται να κερδίσει ο Vladimir Putin εξασφαλίζοντας τέταρτη θητεία.
Ο Navalny, ο οποίος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος λόγω μιας καταδίκης την οποία δηλώνει ότι ενορχήστρωσε το Κρεμλίνο, κάλεσε τους οπαδούς του να απόσχουν και να επιτηρήσουν τις προεδρικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης