Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed): Οι πολλές αυξήσεις των επιτοκίων θα οδηγήσουν σε επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας

Bullard (Fed): Οι πολλές αυξήσεις των επιτοκίων θα οδηγήσουν σε επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας
Ο πρόεδρος της St. Louis Federal Reserve τόνισε ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει κάτω από το στόχο της τράπεζας
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε σήμερα (22/2) ο πρόεδρος της St. Louis Federal Reserve, James Bullard, αναφορικά με το ζήτημα της αύξησης των επιτοκίων, προειδοποιώντας ότι οι ταχύτερες αυξήσεις θα μπορούσαν να έχουν περιοριστικά αποτελέσματα στην οικονομία.
Συγκεκριμένα, ο Bullard, ο οποίος μίλησε στο δίκτυο CNBC, τόνισε ότι μία αύξηση των επιτοκίων κατά 1% το 2018, γεγονός που μεταφράζεται σε τέσσερις αυξήσεις της τάξεως του 0,25% θα θεωρηθεί «τελειότητα», διευρκινίζοντας ωστόσο ότι η Fed πρέπει να ακολουθήσει την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
«Η Fed πρέπει να ακολουθήσει την οικονομία, η οποία δείχνει σημάδια ισχύος αλλά αδύναμο πληθωρισμό», σχολίασε ο πρόεδρος της St. Louis Fed, προσθέτοντας ότι δεν περιμένει ο πληθωρισμός να αλλάξει άμεσα, παραμένοντας κάτω από το σχόλο της τράπεζας.
Οι επενδυτές αναμένουν από τη Fed να αυξήσει τα επιτόκιά της κατά τη συνεδρίαση του Μαρτίου, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν τουλάχιστον τρεις ακόμα αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2018.
Οι δηλώσεις του Bullard έρχονται μόλις μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, στην οποία οι αξιωματούχοι της τράπεζας εξέφρασαν την αισιοδοξία τους τόσο για την οικονομία όσο και για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, οι επενδυτές ανησυχούν ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας ενδέχεται να οδηγήσει τη Fed στο να αυξήσει τα επιτόκιά της με πιο επιθετικό ρυθμό απ΄ ότι αναμενόταν αρχικά.
Σημειώνεται ότι για το τρέχον έτος, ο Bullard δεν αποτελεί μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Fed, και ως εκ τούτου δε μπορεί να συμμετάσχει στις ψηφοφορίες της τράπεζας για τη νομισματική πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης