Τελευταία Νέα
Διεθνή

Markit: Σημαντική ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο 2018

tags :
Markit: Σημαντική ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο 2018
Σημαντική ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο 2017, αλλά ο πληθωρισμός «παραμονεύει», όπως απορρέει από τους δείκτες της Markit
Σημαντική βελτίωση -στις 55,9 μονάδες από 53,8 ένα μήνα νωρίτερα- παρουσίασε ο σύνθετος (περιλαμβάνει όλους τους κλάδους) δείκτης PMI (Purchasing Managers Index) της Markit για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Φεβρουάριο του 2018, αντικατοπτρίζοντας μία σημαντική ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας για τον τρέχοντα μήνα.
Επισημαίνεται ότι μία τιμή άνω των 50 μονάδων για τον δείκτη PMI αντικατοπτρίζει μεγέθυνση της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ, αντίθετα μία τιμή κάτω των 50 μονάδων συνεπάγεται συρρίκνωση.
Ο PMI εμπεριέχει στοιχεία για την αγορά εργασίας, το κόστος παραγγελιών κλπ.
Η επίδοση των 55,9 μονάδων είναι η υψηλότερη που έχει παρατηρηθεί από τον Νοέμβριο του 2015, αντικατοπτρίζοντας μία αύξηση -σε ετήσια σύγκριση- 3% για το αμερικανικό ΑΕΠ για τον Φεβρουάριο, έναντι 2% τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τη Markit.

  

Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν μία επιτάχυνση της αύξησης του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (στο 1,7%), ο οποίος αναμένεται να ξεπεράσει μέσα στο έτος τον στόχο του 2% για τη Federal Reserve, εντός του τρέχοντος έτους, επισημαίνεται.
Μάλιστα, σε ό,τι αφορά στον πληθωρισμό στις παραγγελίες των επιχειρήσεων, έχει εκτοξευτεί στο 3%!

  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης