Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dudley (Fed): Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος «κερδοσκοπικής μανίας» στα κρυπτονομίσματα

Dudley (Fed): Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος «κερδοσκοπικής μανίας» στα κρυπτονομίσματα
Για έναν σοβαρό κίνδυνο γύρω από την άνοδο των λεγόμενων κρυπτονομισμάτων, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Fed της Νέας Υόρκης, William Dudley
Για έναν σοβαρό κίνδυνο γύρω από την άνοδο των λεγόμενων κρυπτονομισμάτων, που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν το δολάριο, προειδοποίησε σήμερα (22/2/2018) ο επικεφαλής της Federal Reserve της Νέας Υόρκης, William Dudley.
«Υπάρχει κάποια, θα έλεγα, κερδοσκοπική μανία γύρω από τα κρυπτονομίσματα ως προς τις αποτιμήσεις τους, τις οποίες θεωρώ αρκετά επικίνδυνες, διότι δεν βλέπω πραγματικά ποια είναι στην πραγματικότητα η πραγματική υποκείμενη αξία κάποιων από αυτά τα κρυπτονομίσματα», δήλωσε ο Dudley.
Όταν πρόκειται για ιδιωτικό ψηφιακό χρήμα, «είναι ουσιαστικά αυτό που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι αξίζει, κάτι που μου φαίνεται κάπως επικίνδυνο», δήλωσε ο Dudley. «Είμαι λίγο επιφυλακτικός για το εάν έχουμε στην πραγματικότητα αυτή την τεράστια ανάγκη για κρυπτονομίσματα στις ΗΠΑ», πρόσθεσε.
Τα σχόλια του Dudley για τα κρυπτονομίσματα έγιναν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στην τράπεζά του για την ανάκαμψη του Πουέρτο Ρίκο και των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ μετά από τους καταστροφικούς τυφώνες το 2017.
Ο κυβερνήτης της Fed της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι το Πουέρτο Ρίκο έχει μια δύσκολη διαδικασία ανάκαμψης μπροστά του, καθώς επιδιώκει να επαναφέρει την οικονομία του σε μια υγιή βάση μετά τους πρόσφατους καταστροφικούς τυφώνες.
Παρά το «υψηλό χρέος του Πουέρτο Ρίκο, τις μη χρηματοδοτούμενες συνταξιοδοτικές υποχρεώσεις, τη μείωση του πληθυσμού και τώρα τον τυφώνα, υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να μην απελπιζόμαστε», δήλωσε ο Dudley.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης