Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

PIMCO: Δεν θα εκτοξευθεί η απόδοση στο 10ετές ομόλογο ΗΠΑ, στο 2,5% η ανάπτυξη το 2018

tags :
PIMCO: Δεν θα εκτοξευθεί η απόδοση στο 10ετές ομόλογο ΗΠΑ, στο 2,5% η ανάπτυξη το 2018
Χαμηλά θέτει η PIMCO τον πήχη για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το 2018
Στο 2,5% αναμένει τη μεγέθυνση του αμερικανικού ΑΕΠ το τρέχον έτος η PIMCO (Pacific Investment Management Co.), επίδοση χαμηλότερη από τις αντίστοιχες εκτιμήσεις λοιπών αναλυτών και οικονομολόγων της αγοράς, οι οποίες κάνουν λόγο για ανάπτυξη 3% και άνω.
Για το σύνολο του 2017 η αμερικανική οικονομία εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 2,3%, επίδοση βελτιωμένη από το 2016, όταν η ανάπτυξη είχε διαμορφωθεί στο 1,5%.
Η PIMCO, επίσης, δεν αναμένει περαιτέρω αξιόλογη ενίσχυση στην απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου Η.Π.Α., η οποία αναρριχήθηκε σε υψηλό τεσσάρων ετών την τρέχουσα εβδομάδα, στο 2,95%.
Όπως αναφέρει στο σχετικό της σημείωμα η κολοσσιαία εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, η πρόσφατη αύξηση της μεταβλητότητας στις αγορές υποδηλώνει το γεγονός ότι οι επενδυτές αμφισβητούν αν ο υποχωρητικός ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης μετά την κρίση, αντιστράφηκε, ενώ παράλληλα ανησυχούν για εκτόξευση του πληθωρισμού ελέω της ταχύτερης του αναμενομένου σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.
Τούτου λεχθέντος, η PIMCO έχει επίγνωση για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στις αγορές ένα αυξανόμενο έλλειμμα του προϋπολογισμού των Η.Π.Α., μετά και τα σχέδια φορολόγησης και υποδομών από τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά και λοιποί παράγοντες όπως η γήρανση του πληθυσμού, η χαμηλή παραγωγικότητα, το υψηλό δημόσιο χρέος και η ανισορροπία μεταξύ αποταμίευσης και επενδύσεων.
Το γεγονός ότι πολλές χώρες, ιδίως στην Ευρωζώνης, παραμένουν αρκετά χρόνια πίσω από τον μετά-κρίσεως οικονομικό κύκλο των Ηνωμένων Πολιτειών, σημαίνει ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως δεν θα μεταβάλλουν τόσο εύκολα τη χαλαρή νομισματική πολιτική, υπογραμμίζεται.
Η PIMCO συστήνει στους επενδυτές να μην ανησυχούν πάρα πολύ για την αύξηση των επιτοκίων, διότι «δεν αποτελεί λόγο να σταματήσουμε να επενδύουμε.
Στη σημερινή παγκόσμια αγορά ομολόγων ύψους 110 τρισεκ. δολαρίων υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των ομολόγων και, συνεπώς, πολλές πιθανές πηγές ελκυστικών αποδόσεων».




Διαβάστε: Pimco: Υπερβολικές οι ανησυχίες για bear market στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης