Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαράζ επαφών Τσίπρα με Merkel - Macron - Στο επίκεντρο ευρωτουρκικες σχεσεις, μεταναστευτικο πΓΔΜ

Μπαράζ επαφών Τσίπρα με Merkel - Macron - Στο επίκεντρο ευρωτουρκικες σχεσεις, μεταναστευτικο πΓΔΜ
Τουρκία και Σκοπιανό στις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής
Η Άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, των 27 κρατών – μελών, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες θα ασχοληθεί αφενός με θεσμικά ζητήματα για την πορεία της Ένωσης και αφετέρου με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο μετά το 2020.
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου θα έχει και συναντήσεις με ηγέτες των χωρών μελών.
Ο κ. Τσίπρας θα έχει απόψε το βράδυ συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα και τις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Ο Κύπριος Πρόεδρος θα ενημερώσει αύριο τη Σύνοδο για τις σχετικές εξελίξεις και ο Έλληνας Πρωθυπουργός πρόκειται να τοποθετηθεί επί του ζητήματος εκφράζοντας τη στήριξη στις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και την υποχρέωση να διαφυλαχθούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Θα αναφερθει επισης στην προκλητικη τουρκικη στάση στο Αιγαιο και στις ευρωτουρκικές σχεσεις.
Την Παρασκευή, πέραν των επίσημων εργασιών που θα ξεκινήσουν το μεσημέρι, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει σειρά επαφών στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.
Μεταξύ αυτών, με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, τον Ιταλο πρωθυπουργό Τζεντιλονι (μαζι με τον Κυπριο Προεδρο Αναστασιαδη), ενώ θα υπάρξουν συνάντησεις Τσίπρα – Μέρκελ – Μπορίσοφ - Γιούνκερ όπου θα τεθούν επί τάπητος οι ευρωτουρκικες σχεσεις και μεταναστευτικο.
Επίσης θα υπάρξει συνάντηση Τσιπρα-Μογκερινι με αντικείμενο συζήτησης επίσης την Τουρκία την  πΓΔΜ και την Αλβανία.
Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, θα διεξαχθεί Διεθνή Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για το Σαχέλ, με τη συμμετοχή και του Έλληνα Πρωθυπουργού, η οποία διεξάγεται ώστε να ενισχύσει τις διεθνείς προσπάθειες, στις οποίες έχει κρίσιμο ρόλο η ΕΕ, που σχετίζονται με την παροχή πολιτικής στήριξης, καθώς και την ασφάλεια και την ανάπτυξη στο Σαχέλ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης