Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν εξετάζει την κυκλοφορία δίκου του κρυπτονομίσματος

tags :
Το Ιράν εξετάζει την κυκλοφορία δίκου του κρυπτονομίσματος
Το Ιράν εξετάζει την ανάπτυξη δικού του κρυπτονομίσματος ακολουθώντας τα βήματα της Βενεζουέλας
Το Ιράν εξετάζει την ανάπτυξη δικού του κρυπτονομίσματος ακολουθώντας τα βήματα της Βενεζουέλας, καθώς και οι δύο χώρες υπόκεινται σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ.
Ο Mohammad-Javad Azari Jahromi, υπουργός του Υπουργείου Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών του Ιράν, σε ανάρτησή του στο twitter ότι η Κρατική Ταχυδρομική Τράπεζα εργάζεται για την ανάπτυξη κρυπτονομίσματος.
"Σε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Post Bank για τα ψηφιακά νομίσματα με βάση το blockchain, πρόβλεψα ... μέτρα για την υλοποίηση του πρώτου ψηφιακού νομίσματος της χώρας", έγραψε ο Jahromi.
Ο ιστότοπος ειδήσεων Front Page του Ιράν ανέφερε επίσης ότι η Κεντρική Τράπεζα του Ιράν συνεργάζεται με άλλα θεσμικά όργανα για τον έλεγχο των ψηφιακών νομισμάτων στο Ιράν.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Nicolas Maduro, δήλωσε αργά την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 ότι το κρυπτονόμισμα «petro» που υποστηρίζεται από το πετρέλαιο της χώρας αύξησε το ισοδύναμό της κατά περισσότερο από 735 εκατομμύρια δολάρια.
Το επίσημο νόμισμα του έθνους έχει χάσει μεγάλο μέρος της αξίας του εν μέσω της πρόσφατης πολιτικής αναταραχής, με αποτέλεσμα πολλοί πολίτες της χώρας να στραφούν στο ψηφιακό bitcoin ως ένα πιο σταθερό περουσιακό στοιχείο.
Η ιδέα ενός ομοσπονδιακού θεσμού, όπως μια κεντρική τράπεζα που δημιουργεί το δικό της κρυπτονόμισμα, έχει συζητηθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου τα τελευταία χρόνια. Ενώ οι ρυθμιστικές αρχές έχουν δει ευρύτατα το bitcoin με επιφύλαξη, η Κίνα, η Ρωσία, η Σιγκαπούρη και ορισμένες άλλες χώρες έχουν πειραματιστεί με την ανάπτυξη των δικών τους ψηφιακών νομισμάτων.
Η υποκείμενη τεχνολογία blockchain των κρυπτονομισμάτων επιτρέπει άμεσες, αμετάκλητες και ασφαλείς συναλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης