Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η DBRS επιβεβαιώνει την ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για την Αυστραλία, σταθερό το trend

tags :
Η DBRS επιβεβαιώνει την ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για την Αυστραλία, σταθερό το trend
Η DBRS επιβεβαιώνει τις αξιολογήσεις για την αυστραλιανή οικονομία
Σε επιβεβαίωση των αξιολογήσεων «ΑΑΑ» και «R-1 (high)» για τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη -αντίστοιχα- πιστοληπτική ικανότητα της Αυστραλίας, προχώρησε ο καναδικός οίκος DBRS, διατηρώντας τις σταθερές προοπτικές (trend).
Η επιβεβαίωση της πιστοληπτικής ικανότητας αντικατοπτρίζει τα ισχυρά θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη, σε συνδυασμό με την αποδοτική νομισματική πολιτική, τις υψηλές δημόσιες δαπάνες για υποδομές, τις αυξημένες επιχειρηματικές επενδύσεις και τις ισχυρές εξαγωγές.
Η αυστραλιανή οικονομία είναι διαφοροποιημένη, ανταγωνιστική και παραγωγική, ενώ τα δημόσια οικονομικά χαρακτηρίζονται από χαμηλά επίπεδα χρέους και υγιείς μακροοικονομικές πολιτικές που ενισχύουν την ανθεκτικότητα της οικονομίας σε δυσμενείς διαταραχές.
Επιπλέον, η Αυστραλία επωφελείται από ιδιαίτερα αποτελεσματικά κυβερνητικά θεσμικά όργανα και από ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον, υπογραμμίζεται.
Ανεξάρτητα από αυτά τα πλεονεκτήματα, η Αυστραλία αντιμετωπίζει εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις.
Βασική εγχώρια πρόκληση αποτελεί το υψηλό και αυξανόμενο επίπεδο του χρέους των νοικοκυριών, το οποίο αφήνει την οικονομία ευάλωτη σε διαταραχές σχετικά με τα εισοδήματα και τα επιτόκια.
Στο εξωτερικό μέτωπο, μία απότομη επιβράδυνση στην κινεζική οικονομία θα έχει πιθανότατα μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις στην προοπτική ανάπτυξης της Αυστραλίας, λόγω της πολύ στενής εμπορικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.
Ο καναδικός οίκος αναμένει επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης στο 2,9% το 2018, έναντι επίδοσης 2,2% το περασμένο έτος, ενώ η πρόβλεψη για το δημοσιονομικό έλλειμμα διαμορφώνεται στο 2,5%, έναντι 1,9% το 2017.
Το δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί ελαφρά, στο 43,4% το 2018, από 42,6% το περασμένο έτος.
Σε ό,τι αφορά στον πληθωρισμό -σε ετήσια σύγκριση-, θα ενισχυθεί στο 2,3% το τρέχον έτος, από 1,9% το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης