Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Οι πιστωτικές αγορές προκαλούν πλέον τη μεγαλύτερη ανησυχία

tags :
Barclays: Οι πιστωτικές αγορές προκαλούν πλέον τη μεγαλύτερη ανησυχία
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Barclays, Jes Staley, ο κίνδυνος προκύπτει από τη διεύρυνση των πιστωτικών spreads
Οι πιστωτικές αγορές είναι ο επόμενος μεγάλος κίνδυνος για τις αγορές, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Barclays, Jes Staley, ο οποίος ορθά προέβλεψε την εκτόξευση της μεταβλητότητας.
«Οι αγορές που πρέπει να προσέξουμε είναι οι πιστωτικές» δήλωσε στο CNBC ερωτηθείς ποια είναι η μεγαλύτερη του ανησυχία για το μέλλον.
«Υπάρχουν κάποια καλά και κάποια αρνητικά σημάδια.
Σαφέστατα, τα επιτόκια κινούνται ανοδικά στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αυτό που είναι λόγο ενοχλητικό είναι ότι τα πιστωτικά spreads έχουν επίσης διευρυνθεί ταυτόχρονα με το επιτόκιο μηδενικού κινδύνου να ενισχύεται» επεσήμανε τονίζοντας ότι «αυτό γενικά δεν συμβαίνει».
Η διεύρυνση των πιστωτικών spreads -η διαφορά στις αποδόσεις μεταξύ των ομολόγων ίδιας ωρίμανσης αλλά διαφορετικής αξιολόγησης κινδύνου- γενικά σηματοδοτεί μια αυξημένη ανησυχία σχετικά με τη δυνατότητα των εταιρειών να είναι συνεπής όσον αφορά τις οφειλές τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο Staley είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους των υψηλών αποτιμήσεων και τη χαμηλή μεταβλητότητα που χαρακτήρισε το 2017.
«Εάν έχεις πολλές short θέσεις σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο και κάτι σπάσει, η ταχύτητα της ανάκαμψης θα μπορούσε να είναι κάτι που θα πρέπει να παρακολουθήσουμε» είχε πει.
Όπως σχολιάζει το CNBC, ο ίδιος επιβεβαιώθηκε όταν η χρηματιστηριακή αγορά «τρελάθηκε» στις αρχές Φεβρουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης