Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA Merrill Lynch: Οι επενδυτές φεύγουν από τις ΗΠΑ και κατευθύνονται στην Ευρώπη

BofA Merrill Lynch: Οι επενδυτές φεύγουν από τις ΗΠΑ και κατευθύνονται στην Ευρώπη
Την εβδομάδα έως την 21η Φεβρουαρίου του 2018, οι εκροές από τα αμερικανικά funds έφτασαν στα 2,4 δισ. δολ. ενώ οι εισροές στα ευρωπαϊκά διαμορφώθηκαν στα 3 δισ. δολ.
Τη στιγμή που η Wall Street προσπαθεί να ξεπεράσει την πρώτη της διόρθωση κατά 10% μέσα σε δύο χρόνια, οι αμερικανικές μετοχές συνεχίζουν να «υποφέρουν» από εκροές, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch.
Ειδικότερα, την εβδομάδα που έληξε στις 21 Φεβρουαρίου του 2018, τα αμερικανικά funds παρουσίασαν εκροές 2,4 δισ. δολ., ενώ στα ευρωπαϊκά funds οι εισροές συνεχίστηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα και αυτή τη φορά διαμορφώθηκαν στα 3 δισ. δολ..
Από τις αρχές του έτους, τα αμερικανικά funds έχουν σημειώσει εκροές 22 δισ. δολ. ενώ στην Ευρώπη έχουν σημειωθεί εισροές 15 δισ. δολ..
Όπως σχολιάζει το Bloomberg, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι επενδυτές στρέφονται στις ευρωπαϊκές μετοχές: πιο λογικές αποτιμήσεις, υψηλότερα μερίσματα ενώ οι αποδόσεις ομολόγων παραμένουν κάτω από το 1%, ανερχόμενη οικονομία, δεν αναμένεται αύξηση των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης