Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζαβάρας: Η κυβέρνηση αντλεί την ταυτότητα της μέσα από τη διχαστική πολιτική της

tags :
Τζαβάρας: Η κυβέρνηση αντλεί την ταυτότητα της μέσα από τη διχαστική πολιτική της
Κυβερνητική σπέκουλα και προπαγάνδα τα περί αντικαραμανλικού μπλοκ στη ΝΔ είπε ο κ.Τζαβάρας
Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της και την τακτική που ακολούθησε όσον αφορά το θέμα της Novartis εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Τζαβάρας, ο οποίος χαρακτήρισε κυβερνητική προπαγάνδα τα περί αντικαραμανλικού μπλοκ στη ΝΔ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση, η πλειοψηφία της Βουλής χρησιμοποιούν τον ύπατο θεσμό της Δημοκρατίας ως πρόσχημα, ως άλλοθι, για να ικανοποιούν τα σχέδια, που κάθε φορά θέτουν σε εφαρμογή για την εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων.
Αυτή η κυβέρνηση αντλεί την ταυτότητά της μέσα από τους διχασμούς του λαού και της πολιτικής που προκαλεί.
Είναι αδιανόητο να έρχεται ο πρωθυπουργός της χώρας στη Βουλή -τη στιγμή που έχει συγκληθεί η Ολομέλεια του Σώματος, για να ασκήσει δικαστικά καθήκοντα, δηλαδή για να ασχοληθεί με την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης κατά μελών πρώην κυβέρνησης και πρώην υπουργών- και να αγνοεί ότι το θέμα της συζήτησης είναι η προσωπική ευθύνη, η ποινική ευθύνη των δέκα προσώπων και όχι η πολιτική ευθύνη, για την οποία μίλησε αυτός και όλοι οι υπουργοί.
Αυτοί που μιλούσαν για πολιτικές ευθύνες δεν έχουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πρότασης που φέρανε στη Βουλή για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, για να κάνει προκαταρκτική εξέταση» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Τζαβάρας.
«Το συγκεκριμένο πρόσωπο κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης μπορεί να μην λέγεται κατηγορούμενος, λέγεται όμως ύποπτος, αυτό, λοιπόν, ρίχνει μια «σκιά» σε 10 ανθρώπους, χωρίς η ίδια η πρόταση που καταθέτει η πλειοψηφία να λέει κάτι συγκεκριμένο που να τους συνδέει με ένα έγκλημα.
Αυτές είναι μέθοδοι ολοκληρωτικών καθεστώτων, έτσι ξεκίνησαν οι λεγόμενες οι ονομαστές "δίκες της Μόσχας", όπου χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο αυτοί που κατηγορούντο τότε και ήσαν όλοι οι πρωταγωνιστές της σοβιετικής της Οκτωβριανής Επανάστασης επί Στάλιν οδηγήθηκαν στο θάνατο» είπε ο κ.Τζαβάρας, ο οποίος αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα περί αρχηγικής εμφάνισης του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή.
«Η ΝΔ έχει αρχηγό, έχει πρόεδρο και ο πρόεδρος αυτός έχει εκλεγεί από 300.000 μέλη και φίλους της παράταξης.
Τώρα το πώς προσπαθούν να αποδώσουν τις σχέσεις, που έχει ο πρώην πρωθυπουργός με τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, αυτό θεωρώ ότι γίνεται στο πλαίσιο μιας κυβερνητικής προπαγάνδας, μιας σπέκουλας, προκειμένου να εμφανίσουν ότι η ΝΔ είναι μια συνομοσπονδία.
Το να λέμε ότι στη ΝΔ υπάρχει "αντικαραμανλικό μπλοκ" είναι σαν να μιλάμε ότι μέσα στο κόμμα της ΝΔ υπάρχει αντινεοδημοκρατικό μπλοκ.
Η ΝΔ τιμάει όλους τους πρώην πρωθυπουργούς και όλους τους πρώην προέδρους της» είπε ο κ.Τζαβάρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης