Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammnond (Βρετανός ΥΠΟΙΚ): Εποικοδομητικές οι συζητήσεις της κυβέρνησης για το Brexit

Hammnond (Βρετανός ΥΠΟΙΚ): Εποικοδομητικές οι συζητήσεις της κυβέρνησης για το Brexit
Οι συζητήσεις που είχε η May με τους υπουργούς της ήταν «θετικές και εποικοδομητικές», δήλωσε ο Philip Hammond
Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (22/2/2018) το βράδυ μεταξύ της πρωθυπουργού Theresa May και των κορυφαίων υπουργών της για την άμβλυνση των διαφορών για το Brexit, ήταν «θετικές και εποικοδομητικές», δήλωσε σήμερα (23/2/2018) ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond.
«Θετική και εποικοδομητική συνάντηση... χθες το βράδυ», δήλωσε ο Hammond με ανάρτησή του στο «Twitter».
«Ο Δεκέμβριος ήταν μια αποφασιστική στιγμή και τώρα σημειώνουμε μια σταθερή πρόοδο ως προς την παράδοση του Brexit - με μια πραγματική αίσθηση momentum καθώς προχωράμε προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου και σε μια συμφωνία για την περίοδο εφαρμογής», πρόσθεσε ο Hammond.
Πηγή με γνώση της χθεσινής συνεδρίασης δήλωσε νωρίτερα στο «Reuters» ότι η May έχει αποδεχθεί το επιχείρημα των υπουργών που θέλουν να απομακρυνθούν από τους κανόνες της ΕΕ πιο γρήγορα από άλλους.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της May δήλωσε σήμερα πως η βρετανίδα πρωθυπουργός είχε μια θετική συνάντηση με τους υπουργούς της, όπου συμφώνησαν στη βάση της επικείμενης ομιλίας της για τις μελλοντικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Ήταν μια πολύ θετική συνάντηση και ένα βήμα προς τα εμπρός, συμφωνώντας στη βάση της ομιλίας της πρωθυπουργού για τη μελλοντική μας σχέση», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
«Οι συζητήσεις θα μεταβούν τώρα στο πλήρες υπουργικό συμβούλιο και μπορείτε να περιμένετε από την πρωθυπουργό να παραδώσει την ομιλία της την επόμενη Παρασκευή (2/3)», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης