Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Θετικές οι προοπτικές για την ευρωπαϊκή αγορά κατοικιών – Απειλή η νομισματική σύσφιξη

tags :
DBRS: Θετικές οι προοπτικές για την ευρωπαϊκή αγορά κατοικιών – Απειλή η νομισματική σύσφιξη
Θετικές οι προοπτικές για την ευρωπαϊκή αγορά κατοικιών, σύμφωνα με τη DBRS
Θετικές προοπτικές και μη ύπαρξη ουσιαστικού κινδύνου διαπιστώνει για την ευρωπαϊκή αγορά κατοικιών σε έκθεσή της η DBRS, εκτιμώντας ότι οι μοναδικοί παράγοντες που ενδέχεται να εκτροχιάσουν τη ζήτηση είναι η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς θα μειώσει τον όγκο των στεγαστικών δανείων, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων, αλλά και το επικείμενο Brexit.
Μικρότερο αντίκτυπο θα έχουν οι επερχόμενες ιταλικές εκλογές και η πολιτική κρίση στην Καταλονία.
Οι τιμές θα αυξηθούν με ταχύτερο ρυθμό στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, σημειώνεται, κυρίως λόγω της περαιτέρω αύξησης του πληθυσμού, που θα ενισχύσει τη ζήτηση.
Ισχυρότερες τάσεις θα παρατηρηθούν σε Λονδίνο, Μαδρίτη, Άμστερνταμ και Λονδίνο.




Εκ των παραπάνω, κίνδυνος «φούσκας» παρατηρείται στο Λονδίνο, όπου οι μέσες τιμές είναι δεκαπλάσιες από το μέσο ετήσιο εισόδημα!
Η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης -προς το παρόν- που αντιμετωπίζει κίνδυνο πτώσης των τιμών είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου παρατηρείται ταχεία επιβράδυνση της αύξησης των τιμών και τάσεις συρρίκνωσης.



Σε ό,τι αφορά στην αγοραστική δύναμη, ο καναδικός οίκος εκτιμά πως τα νοικοκυριά της Ε.Ε. διαθέτουν ικανοποιητικό επίπεδο εισοδήματος, με στήριξη από την ισχυρή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.
Παρατίθενται οι αγορές στις οποίες ο οίκος εστίασε περισσότερο.

Ολλανδία:



Ισπανία:




Ιταλία:



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης