Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση Macron και Merkel προς τον Putin να υποστηρίξει μια κατάπαυση του πυρός στη Συρία

Έκκληση Macron και Merkel προς τον Putin να υποστηρίξει μια κατάπαυση του πυρός στη Συρία
Έκκληση στον Putin να υποστηρίξει μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καλεί για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Συρία, απηύθυναν Macron και Merkel
Έκκληση στον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin, να υποστηρίξει μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καλεί για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Συρία, απηύθυναν με επιστολή τους οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, Emmanuel Macron και Angela Merkel, όπως έγινε σήμερα (23/2/2018) γνωστό από πηγή στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.
Διπλωματικές πηγές έκαναν εξάλλου γνωστό πως η Merkel και ο Macron σχεδιάζουν να τηλεφωνήσουν μαζί το απόγευμα στον Putin ανάλογα με την έκβαση της ψηφοφορίας στον ΟΗΕ.
Η πηγή στο μέγαρο των Ηλυσίων δήλωσε πως οι δύο ηγέτες της ΕΕ διεξάγουν διάλογο με τη Ρωσία ώστε να εξασφαλίσουν πως η Μόσχα δεν θα ασκήσει βέτο στο κείμενο.
«Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν ξέρουμε ποια θα είναι η στάση της Ρωσίας», διευκρινίσθηκε από το προεδρικό μέγαρο.
Νωρίτερα, με δήλωσή της, η ΕΕ απηύθυνε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός και για να επιτραπεί η πρόσβαση σε φορτηγά που μεταφέρουν βοήθεια στην ανατολική Γούτα της Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης