Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Υποβαθμίζεται σε «Α», από «Α-», η Coca-Cola – Σταθερό το outlook

tags :
Fitch: Υποβαθμίζεται σε «Α», από «Α-», η Coca-Cola – Σταθερό το outlook
Η Fitch υποβαθμίζει την αξιολόγηση της κολοσσιαίας Coca-Cola
Σε «Α» -από «Α-»- υποβάθμισε σήμερα (23 Φεβρουαρίου 2018) τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Coca-Cola ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, μεταβάλλοντας σε σταθερές -από αρνητικές- τις προοπτικές (outlook).
Η εταιρεία δημοσιοποίησε νωρίτερα τους μακροπρόθεσμους οικονομικούς στόχους της, υπογραμμίζοντας πως η πρόσθετη μείωση του χρέους, δεν αποτελεί προτεραιότητα.
Η Coca-Cola στοχεύει σε αναλογία μόχλευσης 2,0 έως 2,5 φορές, ενώ θα χρησιμοποιήσει τα 7 δισεκ. δολάρια μετρητών που διακρατεί εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών για να εξοφλήσει χρέη ύψους 4,6 δισεκ. δολαρίων από φόρους για συσσωρευμένα κέρδη, αλλά και για την επαναγορά μετοχών 1 δισεκ. δολαρίων, εντός του 2018.
Επίσης, μέρους του ποσού θα διατεθεί σε μερίσματα.
«Οι υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας αντικατοπτρίζουν σημαντικά υψηλότερη καθαρή μόχλευση», σημειώνει η Fitch.
Η αμερικανική εταιρεία αναψυκτικών ανέφερε καθαρές ζημίες 2,75 εκατ. δολ. ή 65 σεντς ανά μετοχή για το δ’ τρίμηνο του 2017, από καθαρά κέρδη 550 εκατ. δολ. ή 13 σεντς ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα.
Ωστόσο, σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία κέρδισε 39 σεντς ανά μετοχή, έναντι των προβλέψεων για 38 σεντς.
Την ίδια ώρα, τα έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν κατά 20%, στα 7,51 δισ. δολ., από 9,41 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, αν και ήταν καλύτερα σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 7,36 δισ. δολ.
Οι μετοχές της στον Dow Jones Industrial Average έχουν ενισχυθεί 20% το τελευταίο δωδεκάμηνο, έναντι αντίστοιχης επίδοσης 15% για τον δείκτη S&P 500.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης