Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους Δημοκρατικούς επιρρίπτει ο Trump μία ενδεχόμενη μη συμφωνία για το πρόγραμμα DACA

tags :
Στους Δημοκρατικούς επιρρίπτει ο Trump μία ενδεχόμενη μη συμφωνία για το πρόγραμμα DACA
Ο Trump κατηγορεί τους Δημοκρατικούς (και) για ένα ενδεχόμενο «ναυάγιο» στις συνομιλίες για το πρόγραμμα DACA 
Μία συμφωνία για «επιδιόρθωση» (σσ: αντί της κατάργησης) του προγράμματος DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) κρίνεται πλέον ως «πολύ πιθανή» και για αυτό ευθύνονται οι Δημοκρατικοί, ανέφερε σε σημερινή (23 Φεβρουαρίου 2018) του ομιλία ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump.
Η μη κατάργηση του προγράμματος αποτέλεσε και αποτελεί μία από τις πάγιες απαιτήσεις των Δημοκρατικών για να παράσχουν εκ νέου μία αύξηση του ανώτατου ορίου χρέος στην ρεπουμπλικανική κυβέρνηση, με τον Donald Trump να επιθυμεί την κατάργησή του.
Ωστόσο, μετά την πρόσφατη άρση του κυβερνητικού «shutdown», ο Ρεπουμπλικάνος εμφανίστηκε πιο ελαστικός, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία νέα διακοπή λειτουργίας του αμερικανικού δημοσίου.
Παράλληλα, ο D.Trump επανέλαβε πως οι Η.Π.Α. δεν νοείται να διαθέτουν υψηλά εμπορικά ελλείμματα.
Επί αυτού, κατηγόρησε εκ νέου τις προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, οι οποίες είχαν υπογράψει και τις σχετικές εμπορικές συμφωνίες.
Στις 14 Φεβρουαρίου 2018, ο ομοσπονδιακός δικαστής του Μπρούκλιν των Ηνωμένων Πολιτειών, διέταξε την προσωρινή επαναφορά του προγράμματος του προγράμματος DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), ακολουθώντας έτσι την αντίστοιχη κίνηση του Σαν Φρανσίσκο, τον περασμένο Ιανουάριο.
Η «ανταρσία» των δικαστικών συμπεριλαμβάνεται στο γενικότερο κύμα οργής και αποτροπιασμού κατά του Προέδρου Donald Trump, ο οποίος επιθυμεί την κατάργηση του προγράμματος που αφορά στη χορήγηση αδειών παραμονής και εργασίας σε 800.000 παιδιά που είχαν εισέλθει παράνομα («Dreamers») στις Η.Π.Α., σε μία προσπάθεια να ονειρευτούν και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.
Το DACA καθιερώθηκε από τον πρώην Πρόεδρο, κ. Barack Obama.

Διαβάστε: Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ κατακεραυνώνει τον Trump για την κατάργηση του προγράμματος DACA

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης