Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Β. Φέγγος (VERSAL Α.Ε.Π.Ε.Υ.): Η Novartis και το Μακεδονικό προβληματίζουν το Χ.Α.

Β. Φέγγος (VERSAL Α.Ε.Π.Ε.Υ.): Η Novartis και το Μακεδονικό προβληματίζουν το Χ.Α.
Όπως πάντα, κάθε λαός αξίζει τους κυβερνήτες του
Ο Φεβρουάριος ξεκίνησε στις 886 μονάδες του Γενικού δείκτη και έχει κάνει μια διορθωτική κίνηση με χαμηλό τις 820 περίπου μονάδες και επαναφορά στις 846 μονάδες.
Την ίδια περίοδο οι περισσότερες μετοχές έχουν κρατήσει μεγάλο μέρος της ανόδου που είδαμε από τον Δεκέμβριο και δεν έχουν πανικοβάλει τους επενδυτές.
Αυτό μπορεί να θεωρηθεί σαν η δημιουργία βάσης για την επόμενη ανοδική κίνηση.
Την ίδια στιγμή, μακροχρόνιοι τεχνικοί δείκτες έχουν επανέλθει σε επίπεδα που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μεγάλη άνοδο, αν δεν αναστραφεί σύντομα η τάση και διατηρηθούμε στα παραπάνω επίπεδα για αρκετό διάστημα.
Προσωρινά δεν φαίνεται να υπάρχει η διάθεση για άμεση συνέχιση της ανόδου, οπότε η κίνηση του δείκτη μεταξύ 820 και 860 μονάδων, για κάποιο διάστημα είναι το πιθανότερο σενάριο.
Μετά τις αναβαθμίσεις των ξένων οίκων, στα ομόλογα επικρατεί ηρεμία, αλλά η τελευταία έκδοση δεν φαίνεται να έχει επιτύχει το στόχο να ενθουσιάσει τους επενδυτές.
Η αξιολόγηση προχωράει και θα πάρουμε χρήματα, οι αποκρατικοποιήσεις φαίνεται να προχωρούν και τα κόκκινα δάνεια αρχίζουν να μπαίνουν σε μια σειρά.
Σε αυτό το θετικό κλίμα, οι πολιτικοί δημιουργούν εθνικό διχασμό με το χειρισμού του σκανδάλου της Novartis, με το Μακεδονικό και τον αλλοπρόσαλλο χειρισμό της επιθετικότητας της Τουρκίας
Όπως πάντα, κάθε λαός αξίζει τους κυβερνήτες του.
Για τους Έλληνες ιδιώτες επενδυτές, το τρελό κυνήγι μαγισσών των φορολογικών αρχών, η υπερυψηλή φορολογία και οι συνεχείς αλλαγές των νόμων αποτρέπουν κάθε επένδυση.
Από την άλλη με τη βοήθεια των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάποιοι ξένοι και Έλληνες που έχουν πρόσβαση σε αυτά, έχουν αρχίσει να επενδύουν σε διάφορους τομείς με κυρίαρχο αυτόν της ενέργειας.  Επίσης αναμένεται να συνεχιστούν οι ομολογιακές εκδόσεις με τη βοήθεια της EBRD.Οι επενδυτές πρέπει να είναι ψύχραιμοι αυτή την περίοδο, να χαίρονται τα κέρδη που αποκόμισαν από την περυσινή άνοδο και να διατηρούν σχετική ρευστότητα.
Με τον Φεβρουάριο να είναι διορθωτικός, η άνοδος συνήθως συνεχίζεται (εφόσον συνεχιστεί) μετά το Πάσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης