Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Σε συνεχή μείωση το κόστος συναλλαγών για το Bitcoin

tags :
Deutsche Bank: Σε συνεχή μείωση το κόστος συναλλαγών για το Bitcoin
Το κόστος για τις συναλλαγές του Bitcoin βρίσκεται σε συνεχή πτώση
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το επικρατέστερο ψηφιακό νόμισμα, το υψηλό κόστος των συναλλαγών, φαίνεται να λύνεται με το πέρασμα του χρόνου, διαπιστώνει η Deutsche Bank σε σημείωμά της προς τους πελάτες.
Οι συναλλαγές για το Bitcoin, το οποίο σχεδιάστηκε ως ένα φτηνό, διαφανές δίκτυο πληρωμών για να ανταγωνιστεί τις μεγάλες τράπεζές της Wall Street, πραγματοποίησαν άνοδο -φτάνοντας στα 30 δολάρια ανά Bitcoin- όταν η τιμή σκαρφάλωσε στο ιστορικό υψηλό των 19.800 δολαρίων ανά μονάδα τον περασμένο Δεκέμβριο.
Έκτοτε, η τάση άρχισε να αντιστρέφεται, όταν το κρυπτονόμισμα πραγματοποίησε «ελεύθερη πτώση» στα 6.000 δολάρια μέχρι τις πρώτες ημέρες του τρέχοντος Φεβρουαρίου.
Ωστόσο, αν και το Bitcoin έχει ανακάμψει και πλέον διαπραγματεύεται στα 10.500 δολάρια, το κόστος συναλλαγών συνέχισε να υποχωρεί, υπογραμμίζει η γερμανική τράπεζα.
Τα εν λόγω τέλη πληρώνονται στους «ανθρακωρύχους», δηλαδή όσους βρίσκονται πίσω από την «εξόρυξη» (mining) των Bitcoins.
Η Deutsche Bank έχει μια πολύπλευρη εξήγηση.
Κατ 'αρχάς, λιγότεροι άνθρωποι προσπαθούν να μεταφέρουν πλέον το Bitcoins τους.

Capture.PNG

Παράλληλα, η τράπεζα αναφέρει ότι δύο άλλοι παράγοντες, η αύξηση του mining και το «Segregated Witness», μια πρόσφατη αναβάθμιση στο δίκτυο του Bitcoin, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην μείωση των τελών.

Διαβάστε: Στα ύψη το κόστος συναλλαγών για τις αγοραπωλησίες Bitcoin

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης