Ενέργεια

BlackRock: Το κόστος και όχι η αλλαγή του κλίματος στηρίζει τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

BlackRock: Το κόστος και όχι η αλλαγή του κλίματος στηρίζει τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Το κόστος το οποίο γίνεται όλο και πιο φτηνό είναι αυτό που οδηγεί ταχύτατα τη μετάβαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Το κόστος το οποίο γίνεται όλο και πιο φτηνό είναι αυτό που οδηγεί ταχύτατα τη μετάβαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και όχι η αλλαγή του κλίματος, όπως δήλωσε στο CNBC την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, ο επικεφαλής της Επενδυτικής Ομάδας Υποδομών της BlackRock.
"Καθώς κοιτάζω τις υποδομές, ψάχνω να βρω προς τα που μετατοπίζονται οι κατασκευές και βλέπω μια τεράστια μετατόπιση στο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας", δήλωσε ο Jim Barry.
"Για να έχουμε μία αίσθηση της, η ανάπτυξη από τα 20 δισ. δολάρια ετησίως πριν από 10 χρόνια, έχει ανέλθει στα 300 δισ. δολάρια το χρόνο, αντιστοιχεί σε σχεδόν το 30% της παγκόσμιας αγοράς υποδομών, σε οποιαδήποτε μορφή κατασκευής".
Ο Barry έδωσε μια εικόνα γιατί αυτή η αλλαγή συμβαίνει.
"Αυτό που την οδηγεί τώρα, δεν είναι ότι οι άνθρωποι είναι πιο ευαισθητοποιημένοι, δεν συμβαίνει για το κλίμα - είναι το κόστος", είπε.
"Η μετάβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη, βασικά καθοδηγείται από τα οικονομικά", πρόσθεσε.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας περιγράφει την ανανεώσιμη ενέργεια ως το κέντρο της μετάβασης σε ένα "λιγότερο ενεργειακό και λιγότερο αειφόρο ενεργειακό σύστημα".
Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, έχουν «αναπτυχθεί ραγδαία» τα τελευταία χρόνια, με απότομη μείωση του κόστους τόσο στην φωτοβολταϊκή όσο και στην αιολική ενέργεια.
Η BlackRock έχει επενδύσει σχεδόν 5 δισ. δολάρια σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης