Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Σε «BBB-» αναβαθμίζεται η αξιολόγηση της Ρωσίας - Σταθερό το outlook

tags :
S&P: Σε «BBB-» αναβαθμίζεται η αξιολόγηση της Ρωσίας - Σταθερό το outlook
Αναβάθμιση για τη Ρωσία από τη S&P Global Ratings
Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας για τη Ρωσία, από «ΒΒ+» σε «BBB-», προχώρησε ο αμερικανικός οίκος Standard & Poor’s, μεταβάλλοντας, παράλληλα, σε «Α-3» -από «Β»- τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα και σε σταθερές -από θετικές- τις προοπτικές (outlook).
Η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει το ιστορικό της συνετής πολιτικής που επέτρεψε στη ρωσική οικονομία να προσαρμοστεί στις χαμηλότερες τιμές των βασικών εμπορευμάτων και τις διεθνείς κυρώσεις, την αποδεδειγμένη δέσμευση για ένα ενισχυμένο πλαίσιο δημοσιονομικής πολιτικής που έχει μειώσει τους μεσοπρόθεσμους κινδύνους για δημοσιονομική απόκλιση, αλλά και την εκκαθάριση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, υπογραμμίζεται στη σχετική έκθεση.
Οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την άποψη τους ισορροπημένους κινδύνους για την ρωσική οικονομία.
Στα μελανά σημεία συμπεριλαμβάνεται η υψηλή εξάρτηση των κρατικών εσόδων από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και οι ευρύτερες θεσμικές και ρυθμιστικές αδυναμίες.
Επίσης, αρνητικά επιδρούν οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι επακόλουθες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, υπογραμμίζει ο οίκος.
Η οικονομική ανάκαμψη της Ρωσίας θα συνεχιστεί μέχρι το 2021, έπειτα από ύφεση το 2016, με τη μεγέθυνση του ΑΕΠ να εκτιμάται σε 1,8% το 2018, με οριακή επιβράδυνση στο 1,7% -κατά μέσο όρο-, την περίοδο 2019-2021.
Ειδικότερα, οι οικονομικές προβλέψεις του οίκου:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης