Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Moody's αναβαθμίζει σε «Β3», από «Caa2», την αξιολόγηση της Αθήνας - Θετικό το outlook

tags :
Η Moody's αναβαθμίζει σε «Β3», από «Caa2», την αξιολόγηση της Αθήνας - Θετικό το outlook
Η Moody's αναβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Αθήνας 
Στον απόηχο της αναβάθμισης του αξιόχρεου του ελληνικού δημοσίου, στις 21 Φεβρουαρίου 2018, η Moody's προχώρησε σήμερα (23 Φεβρουαρίου 2018) στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας για τον Δήμο Αθηναίων, από «Caa2» σε «Β3», διατηρώντας τις θετικές προοπτικές (outlook).
Η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει την εκτίμηση για τη βελτίωση του λειτουργικού περιβάλλοντος των ελληνικών δήμων, αλλά και τη μείωση του συστημικού κινδύνου στον οποίο εκτίθεται ο Δήμος Αθηναίων, λόγω των στενών λειτουργικών και οικονομικών δεσμών του με την ελληνική κυβέρνηση.
Επιπλέον, οι θεσμικές διασυνδέσεις εντείνουν τις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο επιπέδων διακυβέρνησης μέσω της ικανότητας του κράτους να αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν οι ελληνικοί δήμοι.
Η Moody's αναμένει από τον Δήμο Αθηναίων να επωφεληθεί από τους παράγοντες που επηρεάζουν θετικά το σύνολο της ελληνικής οικονομίας, δεδομένου του βασικού ρόλου του ως οικονομικού και οικονομικού κόμβου της χώρας.
Ο οίκος αναμένει τα έσοδα της πόλης να επωφεληθούν από τις ενισχυμένες μακροοικονομικές συνθήκες, καθώς περίπου το 37% των λειτουργικών εσόδων αποτελείται από φόρους και τιμολόγια, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις τοπικές οικονομικές συνθήκες.
Επίσης, η βελτιωμένη δημοσιονομική κατάσταση θα μεταφραστεί σε μεγαλύτερη προβλεψιμότητα των κρατικών μεταβιβάσεων στην Αθήνα, οι οποίες αντιπροσωπεύουν επιπλέον 38% των λειτουργικών εσόδων της πόλης, χαλαρώνοντας έτσι την πίεση για δημοσιονομική εξυγίανση.
Η επιτυχημένη διαχείριση των οικονομικών πόρων θα οδηγήσει σε πλεόνασμα 12-13% το 2017, από 13% ένα χρόνο νωρίτερα, εκτιμάται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης