Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι πρόωρες εκλογές έχουν ένα ακόμη εμπόδιο….την δικαιοσύνη – Ο κίνδυνος εκδίκησης της ΝΔ…αποθαρρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ…

tags :
Οι πρόωρες εκλογές έχουν ένα ακόμη εμπόδιο….την δικαιοσύνη – Ο κίνδυνος εκδίκησης της ΝΔ…αποθαρρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ…
Ο κίνδυνος η ΝΔ να χρησιμοποιήσει την δικαιοσύνη για νε εκδικηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση Τσίπρα είναι πολύ μεγάλος και εάν η αριστερά στριμωχτή όπως έχει αποδείξει η ιστορία εύκολα γίνεται σκορποχώρι.
Ακόμη και για τους πλέον δύσπιστους η υπόθεση Novartis είναι διάτρητη και φαίνεται ότι θα καταλήξει στο εξής συμπέρασμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε τους προστατευόμενους μάρτυρες που άρχισαν να εμπλέκουν τους πάντες και αμέσως άδραξε την ευκαιρία…να χτυπήσει την ΝΔ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάπου στηρίζεται προφανώς στα στοιχεία που κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες αλλά ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει εάν αυτά τα στοιχεία είναι τέτοια που μπορεί να αποδειχθούν όσα έχουν καταθέσει...
Όμως μέχρι τώρα εάν η δικαιοσύνη είχε βρει το οτιδήποτε θα το είχε κάνει σημαία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ούτως ή άλλως η δικαιοσύνη επειδή προσέκρουσε πάνω σε πολιτικά πρόσωπα έστειλε την υπόθεση στην δικαιοσύνη και η προανακριτική επιτροπή θα ξαναστείλει την υπόθεση Novartis…στην δικαιοσύνη.
Όμως δεν είναι δεμένη υπόθεση και οι 3 προστατευόμενοι μάρτυρες μπορεί να λένε πολλά αλλά όταν θα έρθει η ώρα των αποδείξεων θα αποδειχθεί ότι τα λίγα κομμάτια του πάζλ που γνωρίζουν – εάν γνωρίζουν – δεν θα είναι ικανά για να τους προστατέψουν.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στα μονοπάτια της πολιτικής ανηθικότητας καθώς ενώ ξέρει ότι η υπόθεση δεν είναι δεμένη προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα ότι οι άλλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι είναι ανέντιμοι και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την κάθαρση.
Εάν όμως τα στοιχεία οδηγήσουν σε κατάρρευση των στοιχείων που έχουν στοχοποιήσει 10 πολιτικά πρόσωπα τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πρόβλημα γιατί το σκάνδαλο Novartis θα εξελιχθεί σε σκευωρία Novartis.
Όλα αυτά μέλλει να αποδειχθούν και όπως διαφαίνεται…η πλειοψηφία των 10 εμπλεκομένων είναι καθαροί και δεν θα έχουν προβλήματα.
Όμως για να μην δοθεί λαβή για show θα πρέπει και οι 10 να καθαρίσουν και να αποτινάξουν από πάνω τους αυτές τις σκιές..

Η δικαιοσύνη εμπόδιο στις πρόωρες εκλογές

Η ιστορία και η εμπειρία έχει αποδείξει ότι η κάθε κυβέρνηση προσπαθεί και επιχειρεί να αποκτήσει ισχυρή πρόσβαση στην δικαιοσύνη.
Ο πρώτος διδάξας ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος μαζί με τον Αθανασίου και Δένδια έστησαν σκευωρίες, έλεγξαν την δικαιοσύνη και προέβησαν σε πράξεις ηθικά ανέντιμές και πολιτικά ξεδιάντροπες.
Όμως την ίδια πρακτική έχει ακολουθήσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Παπαγγελόπουλου που χειρίζεται κρίσιμες υποθέσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το υπουργείο δικαιοσύνης και η δύναμη της κυβέρνησης να ελέγχει δικαστές και εισαγγελείς αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα θελήσει να πάει σε πρόωρες εκλογές.
Γιατί;
Εάν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην εξουσία η ΝΔ η οποία αμέσως θα ελέγξει το υπουργείο δικαιοσύνης και αμέσως θα προσπαθήσει να προβεί σε σημαντικές αλλαγές σε καίριες θέσεις σε δικαστές και εισαγγελείς.
Έχοντας δημιουργήσει λοιπόν ένα νέο μηχανισμό η ΝΔ θα προσπαθήσει να εκδικηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα και πολλούς άλλους χωρίς οίκτο.
Και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα θελήσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Ο κίνδυνος η ΝΔ να χρησιμοποιήσει την δικαιοσύνη για νε εκδικηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση Τσίπρα είναι πολύ μεγάλος και εάν η αριστερά στριμωχτή όπως έχει αποδείξει η ιστορία εύκολα γίνεται σκορποχώρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης