Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδρίασε στο Μαξίμου το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό με επίκεντρο τα εθνικά θέματα

Συνεδρίασε στο Μαξίμου  το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό με επίκεντρο τα εθνικά θέματα
Το ΚΥΣΕΑ αποτίμησε ως  θετικό το αυστηρό μήνυμα  των 27 κρατών - μελών της ΕΕ για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία
(upd) Συνεδρίασε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο  Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο εκτίμησε τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.
Το ΚΥΣΕΑ αποτίμησε ως ιδιαίτερα θετικό το αυστηρό μήνυμα  των 27 κρατών μελών της ΕΕ για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς και την πλήρη υποστήριξη των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου.
Τέλος, το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την ενεργοποίηση 4 υποπρογραμμάτων υλικοτεχνικής ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Συνεδριάζει στις 12:00 το μεσημέρι (24/2) το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με επίκεντρο τα εθνικά θέματα.
 
Ο πρωθυπουργός, μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, συγκαλεί το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, με ατζέντα τα εξοπλιστικά, την αποτίμηση της Συνόδου Κορυφής και τις επαφές του στο περιθώριο αυτής.
Όμως στην ουσία η σημερινή συνεδρίαση θα περιστραφεί γύρο από την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών και την διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ.
Να σημειωθεί, ότι ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία από τις Βρυξέλλες λέγοντας ότι «η Τουρκία οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις μπορούμε να οικοδομήσουμε οποιαδήποτε θετική ατζέντα ξανά στο μέλλον, στους πολλούς αυτούς τομείς που μπορούμε να συνεργαστούμε».
Ενώ αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ υποστήριξε πως «δεν περνά από την Άγκυρα, περνά από την Αθήνα και ας το καταλάβουν αυτό οι γείτονές μας».

Συνάντηση Τσίπρα με αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου 

Στις 18.00 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μαξίμου με αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Κογκρέσου, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων και του κ. Lindsay Graham, ο οποίος είναι ο ισχυρός άνδρας των Ρεπουμπλικανών σε ζητήματα άμυνας και εξοπλισμών. Η ατζέντα των συζητήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, το ονοματολογικό και την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης