Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σημαντικά ενισχυμένος προεκλογικά ο Putin από την αναβάθμιση της ρωσικής οικονομίας από S&P και Fitch

Reuters: Σημαντικά ενισχυμένος προεκλογικά ο Putin από την αναβάθμιση της ρωσικής οικονομίας από S&P και Fitch
Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών είχε χαρακτηρίσει την υποβάθμιση της Ρωσίας το 2014 ως «πολιτικά υποκινούμενη» λόγω της Ουκρανικής κρίσης 
Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητα της Ρωσίας προχώρησε αργά χθες (23/2) το βράδυ ο Οίκος Standard & Poor's αναβαθμίζοντας την οικονομία της χώρας σε BBB- / A-3 από το λεγόμενο επίπεδο σκουπιδιών BB + / B.
Σύμφωνα με το Reuters, η αναβάθμιση γίνεται αντιληπτή τόσο στις χρηματοπιστωτικές αγορές όσο και στους Ρώσους αξιωματούχους ως αναγνώριση των προσπαθειών της χώρας, που εξαρτάται σημαντικά από το πετρέλαιο, να επιστρέψει σε πορεία οικονομικής ανάπτυξης.
Όπως κι αν την αντιληφθεί κανείς πάντως, έρχεται σε μια κρίσιμη εποχή για την σταθερότητα της κυβέρνησης Putin η οποία βρίσκεται λίγο πριν από τις εκλογές και αναμένεται να δώσει σίγουρα σημαντική ώθηση στο κόμμα του προέδρου Putin.
Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την υποβάθμιση της Ρωσίας το 2014 ως «πολιτικά υποκινούμενη» λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα (24.2) ότι «η απόφαση της S & P ήταν αναμενόμενη και λογική».
«Η αναβάθμιση της ρωσικής οικονομίας θα αυξήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών για τη Ρωσία, όχι μόνο επενδύοντας σε κρατικά ομόλογα αλλά και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Siluanov.
Η αναβάθμιση της Standard & Poor's συνέπεσε με αυτή του Οίκου Fitch ο οποίος αναβάθμισε επίσης την Ρωσική οικονομία χθες (23/2).
Οι επενδυτές πάντως περίμεναν τις θετικές αξιολογήσεις από τουλάχιστον δύο Οίκους για να επενδύσουν σε ρωσικά κρατικά ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης