Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Διεθνές το σκάνδαλο Novartis - Πρέπει να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Διεθνές το σκάνδαλο Novartis - Πρέπει να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στα εθνικά θέματα μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις
«Πρόκειται για διεθνές σκάνδαλο και πρέπει να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη», ανέφερε για τη Novartis ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90.1», ζητώντας παράλληλα να πέσουν οι τόνοι.
Ο ίδιος υπενθύμισε τις δηλώσεις του σχετικά με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, σημειώνοντας ότι ο ίδιος θα ήθελε να αποδειχτεί ότι δεν υπάρχουν.
Κληθείς να απαντήσει εάν έπρεπε να έρθει στη Βουλή η υπόθεση χωρίς επαρκή στοιχεία, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, ανέφερε ότι από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη «πέφτει» σε πολιτικά πρόσωπα οφείλει να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή, εκτίμησε ότι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν λέγοντας μάλιστα ότι δεν μπορεί κάτω από τη "μύτη" των πολιτικών προϊσταμένων να συνέβαινε όλη αυτή η ιστορία και να μην έγινε αντιληπτή,  ενώ επανέλαβε την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «αποδείχτηκε ότι δεν τα φάγαμε μαζί, τα ΄φάγαν κάποιοι και δεν μιλώ για πολιτικά πρόσωπα αλλά για ένα σύστημα».
Τόνισε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα θεσμικά μέτρα για να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα.
Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση θα δεχτεί την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Π. Καμμένο και την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, καθώς η δικογραφία βρίσκεται στη Βουλή, ο κ. Ρήγας επιφυλάχτηκε να απαντήσει εφόσον δει την πρόταση της ΝΔ και σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή το μόνο που είναι δεδομένο είναι ότι δεν υπάρχει σύμβαση με τη Σαουδική Αραβία».
Μεταξύ άλλων, έκανε αναφορά στα εθνικά θέματα με πρώτο το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη γραμμή του 2008 και εγκάλεσε τη ΝΔ για αλλαγή στάσης.
Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στα εθνικά θέματα μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης