Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Μάνδρα ο Μητσοτάκης: Αυτό που βλέπουμε είναι αδιαφορία και ψεύτικες υποσχέσεις

Στη Μάνδρα ο Μητσοτάκης: Αυτό που βλέπουμε είναι αδιαφορία και ψεύτικες υποσχέσεις
"Τα βασικά έργα υποδομής πρέπει να ολοκληρωθούν, θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να γίνει αυτό", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης
(upd) Στη Μάνδρα Αττικής, καθώς συμπληρώνονται 100 μέρες από τη φυσική καταστροφή που κόστισε τη ζωή σε 23 ανθρώπους,  πραγματοποίησε επίσκεψη ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για αδιαφορία και ψεύτικες υποσχέσεις.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι "δυστυχώς, αυτήν τη στιγμή αυτό το οποίο βλέπουμε και στη Μάνδρα είναι αδιαφορία και ψεύτικες υποσχέσεις.
Δυστυχώς, είναι ένα χαρακτηριστικό που φαίνεται να έχει αυτή η Κυβέρνηση σε όλες τις εκφάνσεις της κυβερνητικής πολιτικής και υποτίθεται μια Κυβέρνηση αριστερή, η οποία θα έπρεπε να δείχνει ευαισθησία για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, είναι εκκωφαντικά απούσα από τη Μάνδρα και συνολικά από τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής".
Υπογράμμισε ότι «τα βασικά έργα υποδομής πρέπει να ολοκληρωθούν και είναι μια δέσμευση την οποία ανέλαβα από την πρώτη στιγμή.
Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου και θα γίνουν", εξηγώντας ότι αναφέρεται "στην διευθέτηση των δύο ρεμάτων, αλλά και  στον δρόμο που πηγαίνει προς τη Θήβα που από μόνος του είναι ένα ένα αντιπλημμυρικό έργο.
Διότι αν δεν λυθεί αυτό το πρόβλημα πάντα θα ζείτε με τον φόβο και δεν μπορώ να δεχθώ ότι κανείς θα ζεί με το φόβο μιας φυσικής καταστροφής  η οποία αν δεν μπορεί να προληφθεί, μπορεί σίγουρα να αποφευχθεί".
Μάλιστα, απευθυνόμενος στους δημότες ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι "δεν αρκεί όμως μόνο η δική σας θέληση ή η καλή πρόθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Δημάρχου και συνολικά του επιτελείου της για να μπορέσει και πάλι η Μάνδρα να βρεί τον ρυθμό της και να κοιτάξει με αισιοδοξία το μέλλον". 
Υπενθύμισε ότι "εμείς από την πρώτη στιγμή που ασχοληθήκαμε με το πρόβλημα της καταστροφικής αυτής πλημμύρας δεν περιοριστήκαμε σε ανακοινώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα.
Συστήσαμε μια ομάδα ειδικών οι οποίοι -σχετικά σύντομα- κατέθεσαν σε μένα και έδωσαν στη δημοσιότητα μια τεχνική έκθεση την οποία -την έχω μαζί μου- για το τι ακριβώς έγινε εκείνη την καταστροφική μέρα και το τι πρέπει να γίνει από δω και στο εξής έτσι ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα. Κινητοποιήσαμε τον κομματικό μας μηχανισμό, ώστε εθελοντές μας να υποστηρίξουμε τη Μάνδρα και τους κατοίκους της, τις πρώτες δύσκολες μέρες.
Προσωπικά έκανα αρκετά τηλέφωνα για να μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε ιδιώτες, δωρητές, που είναι και οι μόνοι που φαίνεται μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να αφήσουν ένα αποτύπωμα, ένα διακριτό αποτέλεσμα αυτούς τους πρώτους 3 μήνες.
Και θέλω κι εγώ με την ευκαιρία αυτή να τους ευχαριστήσω και να αναγνωρίσω το έργο το οποίο έχουν επιτελέσει".
Χρέος της πολιτείας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, είναι να προστατεύει τους πολίτες της, ενώ αυτό που τον ίδιο ενδιαφέρει, όπως είπε, είναι οι άνθρωποι να ξαναμπούν στα σπίτια τους και οι επιχειρήσεις να λειτουργούν ξανά.
Όπως είπε, "δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, γιατί ακόμα ποσά τα οποία οφείλονται σε επιχειρηματίες ή και σε δημότες για οικοσκευές δεν έχουν ακόμα εκταμιευτεί.
Είναι το ελάχιστο το οποίο μπορεί κανείς να κάνει για να ανακουφίσει πολίτες στα πρώτα δύσκολα στάδια της αποκατάστασης της προσωπικής τους ζωής και της επαγγελματικής τους δραστηριότητας".
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, "τα ζητήματα που αφορούν στην γραφειοκρατία δυστυχώς είναι ένα εμπόδιο το οποίο είχα και εγώ την ευκαιρία να αντιμετωπίσω όσο ήμουν Υπουργός, αλλά και εκεί πιστεύω ότι αν κάποιος πραγματικά έσκυβε με καλή διάθεση πάνω στο πρόβλημα θα μπορούσε εύκολα να το αντιμετωπίσει".
«Καθ’ όλη αυτήν τη διάρκεια των 100 ημερών οι βουλευτές μας, οι βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, μέσα από τα εργαλεία έχουν στη διάθεσή τους, μέσα από τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο και μέσα από παρεμβάσεις που κάνουν στη Βουλή ήταν και παραμένουν κοντά σας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι "εμείς ως Αντιπολίτευση θα είμαστε κοντά σας και την  επόμενη μέρα με έργα και όχι με λόγια".
Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, τη Μάνδρα, η οποία υπέστη σημαντικές καταστροφές από τις πλημμύρες τον περασμένο Νοέμβριο.
Συμμετείχε σε σύσκεψη του δημοτικού συμβουλίου της Μάνδρας, μαζί με τοπικούς φορείς, ενώ τοποθετήθηκαν και κάτοικοι της περιοχής.



Στη συνέχεια περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της Μάνδρας και συνομίλησε με ιδιοκτήτες καταστημάτων τα οποία είχαν καταστραφεί.





Κάποιοι εκ των ιδιοκτητών τον ενημέρωσαν ότι αναγκάστηκαν να επισκευάσουν τα μαγαζιά τους με δικά τους έξοδα ενώ άλλοι -οι οποίοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα- δεν μπορούν να τα ανοίξουν ακόμη.  
Ανέφεραν ακόμη ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια που καταβάλλουν οι πολίτες, η Πολιτεία και ειδικότερα η περιφέρεια είναι προκλητικά απούσα.
Κατόπιν, ο Πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με κατοίκους των οποίων τα σπίτια είχαν καταστραφεί και οι οποίοι του είπαν ότι ο μεγάλος φόβος τους είναι να επαναληφθεί ανάλογη καταστροφή.

Τέλος, επισκέφθηκε καφέ στην πλατεία της Μάνδρας και μίλησε με κατοίκους της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης