Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: «Επιθετική αντιμετώπιση» των πλοίων που θα παραβιάσουν τις κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα

ΗΠΑ: «Επιθετική αντιμετώπιση» των πλοίων που θα παραβιάσουν τις κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα
Η Βόρεια Κορέα θεωρείται ύποπτη από τους Αμερικανούς ότι απέχει λίγους μόνο μήνες από την απόκτηση της ικανότητας να καταφέρει διηπειρωτικό πυραυλικό πλήγμα στις ΗΠΑ
Η αμερικανική κυβέρνηση συντονίζει τις ενέργειές της με βασικές συμμάχους της στην Ασία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυστηρά τα πλοία για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες, πως παραβιάζουν τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Βόρεια Κορέα.
Οι κοινές ενέργειες μεταξύ της αμερικανικής ακτοφυλακής και των περιφερειακών εταίρων, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Αυστραλίας και της Σιγκαπούρης, θα έχουν ως τελικό στόχο το μπλοκάρισμα στις παραδόσεις  απαγορευμένων όπλων, εξαρτημάτων για το πρόγραμμα πυρηνικών πυραύλων και άλλα απαγορευμένα φορτία.
Οι υποψήφιοι παραβάτες θα οδηγούνται στην ανοικτή θάλασσα ή στα χωρικά ύδατα των χωρών που συνεργάζονται με τον συνασπισμό.
Μέχρι σήμερα η αντιμετώπιση υπόπτων πλοίων δεν διεξαγόταν σε τόσο αυστηρό πλαίσιο, όπως παρατηρεί το Reuters.
Ανάλογα με την κλίμακα της εκστρατείας, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν ακόμη να αφιερώσουν μέρος της αεροπορικής και ναυτικής δύναμής τους στον Ειρηνικό, ενώ θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν άτυπο ναυτικό αποκλεισμό, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.
Η Βόρεια Κορέα θεωρείται ύποπτη ότι απέχει λίγους μόνο μήνες από την απόκτηση της ικανότητας να καταφέρει διηπειρωτικό πυραυλικό πλήγμα στις ΗΠΑ,  πρόγραμμα το οποίο συνεχίστηκε παρά τις μεγάλες κυρώσεις που παρεμποδίστηκαν από το λαθρεμπόριο και τις μεταφορές απαγορευμένων αγαθών με πλοία.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα, εκτός από την άμεση στρατιωτική δράση, να δείξουμε  στον Kim Jong Un ότι εννοούμε τις επιχειρήσεις μας» τόνισε ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος.
Δεκάδες χώρες και πλοία που συνδέονται με το ναυτιλιακό εμπόριο της Βόρειας Κορέας επλήγησαν με  τις νέες κυρώσεις από την Ουάσιγκτον.
«Οι κυρώσεις θα παρεμποδίσουν σημαντικά την ικανότητα της Βόρειας Κορέας να διεξάγει ναυτιλιακές δραστηριότητες που διευκολύνουν τις παράνομες μεταφορές άνθρακα και καυσίμων», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steve Mnuchin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης