Ο Καμίνης ίδρυσε ευδιάκριτη τάση με το όνομα «Ανανέωση» εντός του Κινήματος Αλλαγής

Ο Καμίνης ίδρυσε ευδιάκριτη τάση με το όνομα «Ανανέωση» εντός του Κινήματος Αλλαγής
Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε το μεσημέρι στην πρώτη πανελλαδική συνάντηση των υποστηρικτών του, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Σαράφειου Αθλητικού Κέντρου
Ευδιάκριτη τάση στο Κίνημα Αλλαγής με το όνομα «Ανανέωση» ίδρυσε σήμερα (24/2/2018) ο Γιώργος Καμίνης.
Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε το μεσημέρι στην πρώτη πανελλαδική συνάντηση των υποστηρικτών του, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Σαράφειου Αθλητικού Κέντρου.
Περιέγραψε το πολιτικό και αξιακό στίγμα του δικτύου του.
Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «στόχος μας ένα κόμμα που θα προτείνει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας που θα συνδυάζει την παραγωγή πλούτου με την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, την ποιότητα ζωής, την ενσωμάτωση πολιτικών για την κλιματική αλλαγή, την αποκέντρωση, τις αρχές της κοινωνικής συνοχής, της δικαιοσύνης, της αναδιανομής και αλληλεγγύης ανάμεσα στις γενιές.
Αλλά και σε ένα κόμμα που θα υπερασπίζεται ταυτόχρονα τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαφορετικότητα, τη διαφάνεια, τη συμμετοχή, την ανοικτή πρόσβαση στην τεχνολογία και την πληροφορία.
Ένα κόμμα που ο πυρήνας της πολιτικής του θα υπηρετεί την ανάγκη να ξεκινούν οι άνθρωποι με ίσες ευκαιρίες τη ζωή τους».
Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, πρόκειται για διαρκή και αδιαπραγμάτευτο στόχο καθώς οι παραπάνω αρχές αποτελούν την πεμπτουσία μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και αυτές τις αρχές θα υπηρετήσουμε ως Ανανέωση μέσα στο νέο φορέα.
Ο Γιώργος Καμίνης επέμεινε στην ανάγκη να εξηγηθεί στην πράξη τι εννοούμε όταν μιλάμε για σοσιαλδημοκρατία και πρόοδο και τι μας διαχωρίζει από τη δήθεν αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ ή τη δήθεν πολιτικά φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία.
Επικαλέστηκε σειρά από ενέργειες στις οποίες προχώρησε ως δήμαρχος Αθηναίων τονίζοντας ότι δεν κατάφερε να χωρέσει στα παραδοσιακά και αρτηριοσκληρωτικά καλούπια της συντηρητικής Δεξιάς και της λαϊκίστικης Αριστεράς.
«Προσπάθησα να εφαρμόσω προοδευτικές πολιτικές.
Πολιτικές οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, πολιτικές στήριξης των αδυνάτων και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Πολιτικές με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο», συμπλήρωσε.
Ο Γιώργος Καμίνης επανέλαβε την πεποίθησή του ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει καθήκον να μην απογοητεύσει και να μην προδώσει την εμπιστοσύνη των 210.000 πολιτών που έδωσαν μια ισχυρή εντολή για ένα νέο, ενιαίο κόμμα που θα εκφράσει όσους ασφυκτιούν από το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και το συντηρητισμό της ΝΔ.
Απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, ο Γιώργος Καμίνης κάλεσε για ακόμη μια φορά να «πάρουν στην πλάτη τους» το δίκτυο που δημιουργήθηκε το περασμένο φθινόπωρο και να γίνουν οι ίδιοι οι φορείς και τα πρόσωπα της ανανέωσης που έχει ανάγκη ο προοδευτικός χώρος και η πατρίδα μας.
«Ξεκινήσατε από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες αλλά συναντηθήκατε στο δίκτυό μας χάρη στην κοινή σας αταλάντευτη πίστη στις ιδέες της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και στις αξίες της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου.
Καταφέρατε κυριολεκτικά από το μηδέν, να πάρετε στις πλάτες σας μια υποψηφιότητα που δεν είχε προσβάσεις και μηχανισμούς και με μοναδικό εφόδιο την πίστη στις κοινές μας αξίες, αυτοοργανωθήκατε, δημιουργήσατε δίκτυα παντού και πετύχατε ένα μικρό θαύμα.
Την ύπαρξη ενός ευδιάκριτου και δυνατού δικτύου που πάλεψε στα ίσια πανίσχυρους μηχανισμούς κομμάτων αλλά και συστήματα ετών.
Όλοι εσείς είστε και η μαγιά για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το αποτύπωμά μας και να εκφράσουμε ακόμα πιο δυναμικά την κοινωνία και τους πολίτες που ζητούν να υπερβούμε τα στενά όρια των υπαρχόντων κομμάτων.
Σε αυτή μας την προσπάθεια, κοινή αφετηρία όλων μας παραμένει το δίκτυο που δημιουργήσαμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Το δίκτυό μας που εξέφρασε τότε ένα απλό αλλά δυνατό αίτημα, μια αδήριτη ανάγκη, τόσο για το νέο μας κόμμα όσο και συνολικά για το πολιτικό μας σύστημα:
Την ανανέωση παντού, σε πρόσωπα, αντιλήψεις και πρακτικές.
Η ανανέωση επιβάλλεται να είναι η πυξίδα μας και σήμερα.
Γιατί η ανανέωση είναι ο σπόρος που κινητοποιεί, συγκινεί και εμπνέει, είναι η κινητήρια δύναμη που φέρνει αλλαγές και δίνει ελπίδα στους πολίτες, είναι ο πυρήνας και το Ιερό Δισκοπότηρο κάθε προοδευτικής πρότασης». 

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS