Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι 3 νικητές των επόμενων εκλογών: Η ΝΔ πρώτη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει διασωθεί και η άνοδος της Χρυσής Αυγής στο 10%

Οι 3 νικητές των επόμενων εκλογών: Η ΝΔ πρώτη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει διασωθεί και η άνοδος της Χρυσής Αυγής στο 10%
Aναλύοντας και τις παραμέτρους που δυνητικά θα αντιμετωπίσουν τα κόμματα στο μέλλον, Μακεδονικό, Τουρκία, μέτρα λιτότητας του 2019 και άλλα.. η Χρυσή Αυγή έχει μόνο να κερδίζει από τις μελλοντικές εξελίξεις.
Μπορεί να απέχουμε 8 μήνες (εάν υπάρξουν πρόωρες εκλογές) ή 16 μήνες σε περίπτωση εξάντλησης της 4ετίας στην Ελλάδα αλλά το πολιτικό σκηνικό που έχει σχηματοποιηθεί βοηθάει στην εξαγωγή πρώτων συμπερασμάτων.
Η δημοσκόπηση της Pulse για το bankingnews και άλλων εταιριών για άλλα μέσα ενημέρωσης μας δείχνουν ότι η ΝΔ μπορεί να κέρδισε από το Μακεδονικό αλλά έχασε από την Novartis.
Η τάση για την ΝΔ είναι οριακά πτωτική κοντά στις 8 μονάδες η διαφορά αλλά δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση ανατροπή πολιτικού σκηνικού.
Μάλιστα η ΝΔ βρίσκεται στις παρυφές της αυτοδυναμίας όπερ σημαίνει ότι εάν η επόμενη βουλή είναι 5κομματική τότε το ποσοστό για αυτοδυναμία θα είναι πιο ρεαλιστικός στόχος για την ΝΔ.
Παρά την υπόθεση Novartis η ζημία που υπέστη η ΝΔ είναι αναλογικά μικρή οπότε εύλογα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι εάν το επόμενο διάστημα δεν υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις…και το σκάνδαλο αποδειχθεί ότι είναι σκευωρία…τότε και από την υπόθεση Novartis θα κερδίσει η ΝΔ.
Εάν κάτι αποδειχθεί η φθορά της ΝΔ δεν θα είναι τέτοια που θα χάσει την πρωτιά.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Novartis, με καθαρή έξοδο, με δημοπρασίες και αναβαθμίσεις προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα αλλά οι εντυπώσεις είναι εντυπώσεις….για να φθάσουν τα πρώτα δείγματα βελτίωσης της οικονομίας στην κοινωνία απαιτούνται 18 με 24 μήνες λόγω ετεροχρονισμού φάσης.
Η ΝΔ είναι αδύνατο να χάσει την πρώτη θέση και το στοίχημα θα είναι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει με 6% διαφορά ή 8 με 9% διαφορά.
Η ΝΔ θα είναι κάτω από οποιοδήποτε σενάριο ο νικητής των εκλογών όμως είναι προφανές ότι είναι διαφορετική η νίκη με τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω 6 μονάδες και διαφορετικά 8 ή 9 μονάδες.
Πολλοί θα υποστηρίξουν ότι μετά από τόσα λάθη, οικονομικά και εθνικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είχε πατώσει και η διαφορά με την ΝΔ να είναι χαοτική αλλά αυτό έχει αποτραπεί λόγω μιας σταθερής εκλογικής βάσης που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό το καλό νέο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κακό νέο για την κεντροαριστερά που η σύμπλευση κομμάτων, το άθροισμα των κομμάτων αποδεικνύει ότι το παλαιό ΠΑΣΟΚ δεν έχει συμπάθειες στην πλειοψηφία της κοινωνίας.
Ο μεγάλος νικητής των εκλογών θα είναι η ΝΔ αλλά μεγάλος νικητής υπό μια έννοια θα είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς θα χάσει με διαφορά όχι ταπεινωτική αλλά διαχειρίσιμη.
Ο Τσίπρας δεν θα συντριβή οπότε ούτε θα τον αμφισβητήσουν στον κόμμα και θα είναι ετοιμοπόλεμο στο πρώτα στραβοπάτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η ΝΔ θα είναι μεγάλος ή απλά νικητής αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ο μεγάλος χαμένος.
Όμως η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα έχει και ένα τρίτο νικητή και αυτό θα καταστεί ξεκάθαρο.
Η Χρυσή Αυγή θα είναι ο τρίτος μεγάλος νικητής όπου θα δει να αυξάνονται τα ποσοστά του κόμματος στο 10%.
Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι όλα τα μεγάλα γεγονότα που έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όπως Μακεδονικό, Ίμια και Novartis έχουν μόνο ευνοήσει την Χρυσή Αυγή.
Π.χ. η ΝΔ κέρδισε από το Μακεδονικό αλλά έχασε από την Novartis, o ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί ζημία από το Μακεδονικό αλλά τις καλύπτει από την Novartis.
Τα δύο βασικά κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να ισορροπήσουν εν μέσω θετικών και αρνητικών συνεπειών και παρενεργειών από γεγονότα…
Η Χρυσή Αυγή έχει σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις ξεκάθαρα θετικό ισοζύγιο.
Η Χρυσή Αυγή ωστόσο με ποσοστά 10% όχι μόνο εδραιώνει την 3η θέση, όχι μόνο συντρίβει την κεντροαριστερά αλλά περνάει και ένα μήνυμα…ισχύος.
Ένα κόμμα αποκλεισμένο από τα μέσα ενημέρωσης που κατηγορείται συστηματικά ως φασιστικό και βρίσκεται υπόλογο στην δικαιοσύνη για το διάτρητο αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης….όταν καταφέρνει να ενισχύεται τότε αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι η κοινωνία ενισχύει και στηρίζει την εθνικιστική Χρυσή Αυγή.
Όμως αναλύοντας και τις παραμέτρους που δυνητικά θα αντιμετωπίσουν τα κόμματα στο μέλλον, Μακεδονικό, Τουρκία, μέτρα λιτότητας του 2019 και άλλα.. η Χρυσή Αυγή έχει μόνο να κερδίζει από τις μελλοντικές εξελίξεις.
Χωρίς καμία αμφιβολία πρόκειται για μεγάλη επιτυχία η Χρυσή Αυγή κόντρα σε όλα αυτά να καταφέρνει να ισχυροποιείται.
Τα υπόλοιπα κόμματα, όσο και εάν είναι βαρύς ο χαρακτηρισμός, στις επόμενες εκλογές θα είναι άμορφη μάζα πολιτικά παρηκμασμένων κομμάτων….κατά το άμορφη μάζα παλιοσηδερικών…

Συμπέρασμα

Η ΝΔ θα είναι ο νικητής της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης αλλά δεν θα κερδίσει με χαοτική διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χάσει με χαοτική διαφορά από την ΝΔ.
Το βέβαιο πάντως είναι ότι η Χρυσή Αυγή ήδη βρίσκεται στο 10% και ποντάρει ακόμη και για υψηλότερα ποσοστά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης