Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κινεζική Geely και το «στοίχημα» των 9 δισ. δολαρίων στην Daimler για το «αύριο» της αυτοκινητοβιομηχανίας

Η κινεζική Geely και το «στοίχημα» των  9 δισ. δολαρίων στην Daimler για το «αύριο» της αυτοκινητοβιομηχανίας
Η κινεζική εταιρεία θα δημιουργήσει μια συμμαχία με την Daimler, η οποία αναπτύσσει ηλεκτρικά και αυτοδιαχειριζόμενα οχήματα, για να ανταποκριθεί στην πρόκληση από νέους ανταγωνιστές
Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely, που έχει αποκτήσει ποσοστό 10% στη Daimler, επενδύει ταυτόχρονα και σε ένα «στοίχημα» αξίας  9 δισ. δολαρίων, πως θα μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στην τεχνολογία του ιδιοκτήτη της Mercedes-Benz στην αυξανόμενη μάχη για το μέλλον των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Η αγορά από τον Li Shufu, ιδρυτή και κύριο ιδιοκτήτη της Geely, σημαίνει ότι η μεγαλύτερη ιδιωτική αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της Daimler της Γερμανίας.
Η Geely ανακοίνωσε σήμερα (24/2/2018) πως επί του παρόντος δεν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω διεύρυνση του εν λόγω ποσοστού. 
Αντ 'αυτού, θα επιδιώξει να δημιουργήσει μια συμμαχία με την Daimler, η οποία αναπτύσσει ηλεκτρικά και αυτοδιαχειριζόμενα οχήματα, για να ανταποκριθεί στην πρόκληση από νέους ανταγωνιστές όπως οι Tesla, Google και Uber.
«Κανένας σημερινός παίκτης της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν είναι πιθανό να κερδίσει αυτή τη μάχη ενάντια στους ‘’εισβολείς’’ από το εξωτερικό χωρίς φίλους.
Για να επιτύχουμε και να διεκδικήσουμε την ηγετική θέση στον τομέα της τεχνολογίας, πρέπει να προσαρμόσουμε έναν νέο τρόπο σκέψης όσον αφορά την κατανομή και τον συνδυασμό δύναμης.
Η επένδυσή μου στη Daimler αντικατοπτρίζει αυτό το όραμα», δήλωσε ο Li
«Η Daimler είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι με τον Li Shufu θα μπορούσε να κερδίσει έναν άλλο μακροπρόθεσμα προσανατολισμένο μέτοχο, ο οποίος είναι πεπεισμένος για τη δύναμη, τη στρατηγική και τα μελλοντικά δυναμικά της Daimler», ανέφερε η γερμανική εταιρεία σε δήλωση.
Αξιωματούχοι της Geely σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Στουτγάρδη για να συναντήσουν τα στελέχη της Daimler στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και επίσης ελπίζουν να συναντήσουν κορυφαίους αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης στο Βερολίνο.
Η κινεζική εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις συναντήσεις για να υπογραμμίσει ότι προτίθεται να είναι υποστηρικτικός μακροπρόθεσμος επενδυτής, ανέφεραν.
Η Daimler δεν είχε άμεσα σχόλια για τις συναντήσεις.
'Η Geely και το υπουργείο οικονομίας της Γερμανίας αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Ο Li κατέχει αυτή τη στιγμή ένα μερίδιο 9,69% αξίας 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη σημερινή τιμή της μετοχής της Daimler.

www.bankingews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης