Λαζαρίδης (ΝΔ): Στην υπόθεση Novartis η κυβέρνηση έστησε 10 κάλπες αντί για 11 προστατεύοντας τον Κουρουμπλή

Λαζαρίδης (ΝΔ): Στην υπόθεση Novartis η κυβέρνηση έστησε 10 κάλπες αντί για 11 προστατεύοντας τον Κουρουμπλή
Διχάζει και πολώνει το πολιτικό κλίμα η σκευωρία της κυβέρνησης στο σκάνδαλο Novartis
«Για σκευωρία της κυβέρνησης στην υπόθεση Novartis, που αποκαλύφθηκε στη συζήτηση στη Βουλή» έκανε λόγο ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.
Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε πως «διχάζει και πολώνει το πολιτικό κλίμα η σκευωρία της κυβέρνησης. Απεναντίας η Νέα Δημοκρατία, που από την αρχή είπε όλοι και όλα στο φως τασσόμενη υπέρ της προκαταρκτικής, έχει στρέψει την προσοχή της στο μέλλον και στα προβλήματα των πολιτών, τα οποία είναι μεγάλα».
Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να κρύψει τίποτα, άλλωστε όσες προτάσεις έχει φέρει η κυβέρνηση για σύσταση επιτροπών η ΝΔ της έχει υπερψηφίσει. Η κυβέρνηση κάνει το αντίθετο» τανισε λέγοντας ότι «στήθηκαν 10 κάλπες αντί για 11, καθώς η κυβέρνηση προστατεύει τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος το 2015 δεν εξέδωσε το δελτίο τιμής των φαρμάκων».
Ο κ. Λαζαρίδης παραδέχθηκε πως η υπόθεση της Novartis είναι πράγματι ένα σκάνδαλο, το οποίο αφορά γιατρούς και υπερσυνταγογράφηση.
Διερωτήθηκε ωστόσο, «τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τρία χρόνια για αυτό; Απολύτως τίποτα. Το 2014 είχαμε μηνιαίως 5,3 εκατ. συνταγογραφήσεις, ενώ το 2016 εκτοξεύτηκαν στα 6,3 εκατ. την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε απέναντι στις προσπάθειες της κυβέρνησης της ΝΔ για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης».
Αναφερόμενος τέλος στην πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2006 για την αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος, του νόμου περί ευθύνης υπουργών τόνισε.
«Το 2006 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία για να συγκεντρωθούν 50 υπογραφές βουλευτών ώστε να συμπεριληφθεί το άρθρο 86 στις υπό αναθεώρηση συνταγματικές διατάξεις. Τελικά, μόνο εννέα ακόμη βουλευτές ανταποκρίθηκαν. Από τους έξι βουλευτές του Συνασπισμού τότε ουδείς υπέγραψε. Είναι προσωπική δέσμευση του κ. Μητσοτάκη να επαναφέρει το ζήτημα όταν θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, καθώς οι πολιτικοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως οι πολίτες».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS