Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Την Ελλάδα επέλεξε η Tesla για να δημιουργήσει το 4ο HUB της στην Ευρώπη

tags :
Την Ελλάδα επέλεξε η Tesla για να δημιουργήσει το 4ο HUB της στην Ευρώπη
Η αμερικανική πολυεθνική προχώρησε στην σύσταση ελληνικής εταιρίας της Tesla Greece μέσω της θυγατρικής της Tesla Motors Netherlands 
Με μια επιχειρηματική κίνηση που αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία προχώρησε ο αμερικανικός γίγαντας αυτοκινήτων, έρευνας και τεχνολογίας TESLA του Elon Musk.
Η αμερικανική πολυεθνική μέσω θυγατρικής της Tesla Motors Netherlands, που ιδρύθηκε το 2013 στην Ολλανδία προχώρησε στην σύσταση ελληνικής εταιρίας της Tesla Greece.
Η εταιρία αναμένεται σε λίγους μήνες να προχωρήσει στην πρόσληψη καταρχήν 50 εξειδικευμένων στελεχών στον χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας (R&D).
Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί HUB το οποίο θα εγκατασταθεί στον Δημόκριτο στην ΑΘΗΝΑ.
Σε δεύτερη φάση η εταιρεία θα ασχοληθεί με την ενέργεια.
Οι άνθρωποι της Tesla πριν αποφασίσουν να ιδρύσουν εταιρία στην Ελλάδα έβαλαν στο μικροσκόπιο και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όμως οι Έλληνες σύμβουλοι της εταιρίας κινήθηκαν με ταχύτητα και έπεισαν την πολυεθνική να επιλέξει την Ελλάδα για την δημιουργία του HUB. Γνώστης της υπόθεσης ήταν από την αρχή και ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης.
Η TESLA διαθέτει στην Ευρώπη 3 HUB τα δυο εκ των οποίων βρίσκονται στην Ολλανδία και ένα στην Γερμανία.
Πέραν των φιλόδοξων σχεδίων για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα Tesla ο 46χρονος επικεφαλής της εταιρίας Elon Musk έχει ιδρύσει αρκετές εταιρείες που επικεντρώνονται στην καινοτομία, όπως η κατασκευάστρια διαστημικών πυραύλων Space X και η The Boring Company για την κατασκευή τούνελ και δρόμων. Επίσης η εταιρεία ασχολείται με την αποθήκευση ενέργειας και τα φωτοβολταϊκά. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης