Τελευταία Νέα
Διεθνή

La Stampa: Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού όπως στη Γερμανία βλέπει ο επικεφαλής των 5 Αστέρων μετά τις ιταλικές εκλογές (4/3)

La Stampa: Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού όπως στη Γερμανία βλέπει ο επικεφαλής των 5 Αστέρων μετά τις ιταλικές εκλογές (4/3)
Το Κίνημα των 5 Αστέρων εμφανίζεται ως ο νικητής των εκλογών του Μαρτίου χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνει την απαραίτητη πλειοψηφία
Θετικός απέναντι στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το Δημοκρατικό κόμμα εμφανίζεται ο επικεφαλής του κινήματος των 5 Αστέρων στην Ιταλία Luigi Di Maio μια εβδομάδα πριν από τις κρίσιμες και αμφίρροπες εκλογές στη χώρα.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa, ο Di Maio υποστήριξε πως «εργάζεται για τον σχηματισμό ενός μεγάλου κυβερνητικού σχηματισμού όπως αυτόν της Γερμανίας».
Το Κίνημα των 5 Αστέρων εμφανίζεται ως ο νικητής των εκλογών του Μαρτίου χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνει την απαραίτητη πλειοψηφία γεγονός που αναγκάζει του επικεφαλής του να αναζητά ήδη συμμαχίες.
παρότι δεν έχει απορρίψει το ενδεχόμενο συνεργασίας του ακόμη και με το κεντροδεξιό κόμμα του Silvio Berlusconi (το οποίο κατεβαίνει στις εκλογές με τη Λέγκα του Βορά) ο Di Maio φαίνεται ότι προσεγγίζει αρχικά το Δημοκρατικό κόμμα.
Πάντως ο ηγέτης της Λέγκας Matteo Salvini, σε προεκλογική ομιλία του επιτέθηκε στον Di Maio λέγοντας ότι «αναλώνεται σε συζητήσεις ενώ αυτός προχωρά σε δράση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης