Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοικτή σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα, αν και καταδικάζει τον νέο γύρο κυρώσεων

Ανοικτή σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα, αν και καταδικάζει τον νέο γύρο κυρώσεων
H Βόρεια Κορέα καταδίκασε, όπως αναμενόταν, τις νέες σκληρές αμερικανικές κυρώσεις
Ανοικτή σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι η Βόρεια Κορέα, παρά τις νέες βαρύτατες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.
Η ασιατική χώρα  προτίθεται να συζητήσει με την Ουάσινγκτον, όπως ανακοινώθηκε   από το γραφείο του προέδρου της Νότιας Κορέας μετά τις σχετικές αναφορές μελών  ,ιας υψηλόβαθμης βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας, που επισκέπτεται τη Νότια Κορέα για την τελετή λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ.
Σε συνάντησή της με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο  Moon Jae-in  σε αδιευκρίνιστη τοποθεσία στην Πιονγκτσάνγκ, η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία δήλωσε επίσης πως οι εξελίξεις στις σχέσεις ανάμεσα στα δύο κορεατικά κράτη και στις σχέσεις ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ θα πρέπει να συμβαδίσουν, όπως αναφέρει το Reuters.
Πάντως η Βόρεια Κορέα καταδίκασε, όπως αναμενόταν, τις νέες σκληρές αμερικανικές κυρώσεις.
«Την παραμονή του κλεισίματος των Ολυμπιακών Αγώνων, οι ΗΠΑ καταλήφθηκαν από αμόκ για να φέρουν ένα άλλο σκοτεινό σύννεφο της αντιπαράθεσης και του πολέμου πάνω από την Κορεατική χερσόνησο ανακοινώνοντας τεράστιες κυρώσεις κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ, KCNA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης