Η Merkel υπουργοποιεί τον πιο σφοδρό επικριτή της - Τα πρόσωπα του CDU στην κυβέρνηση

Η Merkel υπουργοποιεί τον πιο σφοδρό επικριτή της -  Τα πρόσωπα του CDU στην κυβέρνηση
O Spahn αποτελεί τον κυριότερο πυλώνα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και άσκησε δριμεία κριτική στη Merkel για τη μεταναστευτική της πολιτικής
(upd) Θέση και μάλιστα σημαντική στο νέο υπουργικό συμβούλιο του μεγάλου συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) δίνει στον πιο σκληρό επικριτή της,  Jens Spahn, η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel.
H Γερμανίδα καγκελάριος επιβεβαίωσε δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο θα έδινε στον Spahn το υπουργείο Υγείας.
Για «καλό μίγμα νέων προσώπων και έμπειρων δυνάμεων»  αλλά και για «επώδυνες αποφάσεις», έκανε λόγο η Merkel ανακοινώνοντας πριν από λίγο τις προτάσεις της για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις κυβερνητικές θέσεις που εξασφάλισε το CDU.
«Μιλάω με τον Spahn το ίδιο όπως και με τους άλλους υπουργούς. Το ότι κάνει και κάποιες κριτικές παρατηρήσεις, συμβαίνει και με άλλους και είναι εντάξεθ. Και στην συνομιλία με τον Spahn αποκόμισα την εντύπωση ότι το θέμα και για τους δυο μας είναι η ουσία - το πώς δηλαδή θα προχωρήσουμε μπροστά την Γερμανία» σημείωσε η Merkel.
Νωρίτερα πηγή του CDU μιλώντας στο Reuters τόνιζαν πως αυτή η απόφαση αποτελεί ένδειξη, πως η Merkel εισακούει τις εκκλήσεις για πολιτική ανανέωση και για τον λόγο αυτό δίνει στον Spahn το χαρτοφυλάκιο της Υγείας.
Το να δίνεις στον Spahn τη θέση υπουργού Υγείας είναι μια ένδειξη ότι θέλει να κατευνάσει τις ανησυχίες εντός των «τειχών» περί λανθασμένης πολιτικής κατεύθυνσης,
O Spahn αποτελεί τον κυριότερο πυλώνα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης και άσκησε δριμεία κριτική στη Merkel για τη μεταναστευτική της πολιτικής.
Ο 37χρονος πολιτικός  είναι αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών από το 2015 και πριν από αυτό ήταν ειδικός για την Υγεία στο κόμμα ενώ δεν έχει κρύψει τις φιλοδοξίες του να ηγηθεί στο κοντινό μέλλον του CDU.
Πάντως πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν, πως είναι και μία έξυπνη κίνηση για να χαμηλώσουν οι τόνοι από τον σφοδρό επικριτή της.  
Επίσης όπως ανακοίνωσε η Merkel δίνει το υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας, στον πλέον στενό της συνεργάτη, Peter Altmaier, πρώην επιτελάρχη της στην καγκελαρία.
Επιπλέον διατηρεί στο υπουργείο Άμυνας την Ursula von der Leyen, της οποίας το αστέρι έχει ξεθωριάσει και μάλλον χάνει την κούρσα της διαδοχής.
Οι άλλοι υπουργοί του CDU θα είναι νέα πρόσωπα.
Η Anja Karliczek 46 ετών, αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας και ο Helge Braun, 45 ετών ορίζεται επιτελάρχης στο γραφείο της καγκελαρίου.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Διατροφής αναλαμβάνει η αντιπρόεδρος του κόμματος και εκ των πλέον προβεβλημένων στελεχών Julia Kloeckner.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS