Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σε θάνατο καταδικάστηκαν 16 Τουρκάλες στο Ιράκ για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος

Reuters: Σε θάνατο καταδικάστηκαν 16 Τουρκάλες στο Ιράκ για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος
Άλλη μία Τουρκάλα είχε καταδικαστεί σε θάνατο την περασμένη εβδομάδα, ενώ δέκα ακόμα κατηγορούμενες διάφορων εθνικοτήτων σε ισόβια για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος
Ένα δικαστήριο στο Ιράκ καταδίκασε 16 Τουρκάλες σε θάνατο, επειδή εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος, όπως μεταδίδει το Reuters.
Στο Ιράκ γίνονται δίκες εκατοντάδων ξένων γυναικών που έχουν συλληφθεί, ενώ αρκετές είναι μαζί με τα παιδιά τους.
Αυτό συμβαίνει από τον Αύγουστο του 2017, οπότε και κατέρρευσαν και τα τελευταία προπύργια του Ισλαμικού Κράτους στηχ ώρα.
Το κεντρικό ποινικό δικαστήριο επέβαλε αυτές τις ποινές, αφού αποδείχτηκε ότι οι γυναίκες ήταν μέλη του Ισλαμικού Κράτους και είχαν παντρευτεί και στελέχη του Ισλαμικού Κράτους, ενώ βοήθησαν και στην προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων.
Σε όλες τις ποινές μπορούν να ασκηθούν εφέσεις.
Χιλιάδες ξένοι πολέμησαν για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία από το 2014.
Πάνω από 1.300 γυναίκες και παιδιά παραδόθηκαν στους Κούρδους Πεσμεργκά τον Αύγουστο του 2017, όταν οι ιρακινές δυνάμεις εκδίωξαν το Ισλαμικό Κράτος από την πόλη Τal Afar.
Έκτοτε ο αριθμός τους αυξήθηκε σε 1.700, καθώς περισσότεροι ξένοι υπήκοοι παραδόθηκαν ή, αιχμαλωτίστηκαν.
Άλλη μία Τουρκάλα είχε καταδικαστεί σε θάνατο την περασμένη εβδομάδα, ενώ δέκα ακόμα κατηγορούμενες διάφορων εθνικοτήτων σε ισόβια για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος.
Το Ιράκ παρέδωσε στη Ρωσία τέσσερις γυναίκες και 27 παιδιά που είχαν διασυνδέσεις με την οργάνωση.
Το Ιράκ διακήρυξε τον Δεκέμβριο του 2017 τη νίκη του ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο το 2014 κατείχε το 1/3 της χώρας.
Η οργάνωση εκδιώχθηκε από όλα τα πληθυσμιακά κέντρα που είχε κάποτε υπό τον έλεγχό της στα σύνορα του Ιράκ με τη Συρία, αλλά τα μέλη της συνεχίζουν να κάνουν τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης