Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

H ασυδοσία στην αγορά εργασίας

H ασυδοσία στην αγορά εργασίας
Πολλές επιχειρήσεις δεν πληρώνουν ούτε υπερωρίες και αργίες - Περίπου 200.000 ενώ εργάζονται 8 ώρες ημερησίως στην πράξη καταχωρούνται ως μερικά απασχολούμενοι
Καθυστερήσεις δεδουλευμένων  από  ένα έως 15 μήνες, επιχειρησιακές συμβάσεις που καθιερώνουν την πληρωμή των εργαζομένων ανά τρίμηνο ή ακόμη και υπογραφή συμβάσεων με το μήνα (ανάλογα με την πορεία της επιχείρησης), είναι το σκηνικό που επικρατεί στην αγορά εργασίας , όπου η ημιαπασχόληση και η ευέλικτες μορφές, κυριαρχούν.
Πολλές επιχειρήσεις μάλιστα δεν πληρώνουν ούτε υπερωρίες και αργίες.
Αρκετές δε, όπως έγινε γνωστό πρόσφατα, καταθέτουν το δώρο των εργαζομένων (Χριστουγέννων και Πάσχα) στην τράπεζα και στη συνέχεια απαιτούν από τους εργαζομένους να τους τα επιστρέψουν.
Σε αντίθετη περίπτωση τους απειλούν ότι θα βρεθούν στο δρόμο.
Ενδεικτικά είναι τα πρόσφατα επίσημα στοιχεία: Πάνω από τις μισές προσλήψεις (53,25%) αφορούν ευέλικτες μορφές εργασίας, ενώ καταγράφεται αρνητικό και το ισοζύγιο μισθωτής απασχόλησης, με 16.542 απολύσεις.
Επίσης έχει καθιερωθεί στην αγορά εργασίας η γενιά των «φτωχών» εργαζομένων με μισθό 327 ευρώ, δηλαδή χαμηλότερο ακόμη και το επίπεδο ανεργίας.
Η ανασφάλιστη εργασία αφορά έναν στους  5 εργαζομένους (500.000).
Περίπου 300.000 εργαζόμενοι ενώ απασχολούνται ως μισθωτοί στην πράξη είναι αυτοαπασχολούμενοι αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.
Περίπου 200.000 ενώ εργάζονται 8 ώρες ημερησίως στην πράξη καταχωρούνται ως μερικά απασχολούμενοι.
Τα παραπάνω στοιχεία στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η εικόνα που επικρατεί στην αγορά εργασίας είναι εφιαλτική και η πιθανότητα να αλλάξει η κατάσταση...σχεδόν μηδενική.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης