Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Aνοίγει ο δρόμος για το μεγαλύτερο έργο των επόμενων χρόνων σε ολόκληρη την Ευρώπη

tags :
Aνοίγει ο δρόμος για το μεγαλύτερο έργο των επόμενων χρόνων σε ολόκληρη την Ευρώπη
Aρκετοί επενδυτές συνεχίζουν να ενισχύουν πολύ περισσότερο την μεσαία κεφαλαιοποίηση...
Aνοίγει ο δρόμος για το μεγαλύτερο έργο των επόμενων χρόνων σε ολόκληρη την Ευρώπη

Η εβδομάδα έκλεισε ουσιαστικά στο ίδιο επίπεδα με την προηγούμενη χωρίς ουσιαστική κίνηση. Όλα δείχνουν ότι θα επιχειρηθεί μία ανοδική κίνηση από την στιγμή που θα δούμε και κατοχύρωση του 2175 στον f25 και του 850 στον ΓΔ. Θυμίζουμε ότι τεχνικά έχουμε πάρει αγοραστικό στον ΓΔ με τον F25 να χρειάζεται κλείσιμο πάνω από το 2175.

Η συσσώρευση φαίνεται να βοηθάει την προϋπάρχουσα τάση. Το ένα από τα δύο προαπαιτούμενα αυτό του Ελληνικού έκλεισε μιας και μετά από πολλά εμπόδια ανοίγει ο δρόμος για το μεγαλύτερο έργο των επόμενων χρόνων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια.
Παράλληλα εγκρίθηκε και η άδεια Καζίνο.

Θεωρούμε πως το έργο τα επόμενα χρόνια μπορεί να αλλάξει σημαντικά τόσο την πραγματική οικονομία , όσο και την ψυχολογία εσωτερικά στην χώρα αλλά και στους ξένους επενδυτές που έχουν στο στόχαστρο την Ελλάδα. Η αναβάθμιση της Moody’s κατά δύο βαθμίδες βοήθησε σε μικρό βαθμό την αγορά μιας και πιθανόν σταμάτησε τους πωλητές με τους τζίρους στις πτωτικές συνεδριάσεις να μειώνονται, χωρίς παρόλα αυτά να προσδώσει τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα κάτι παραπάνω τόσο στο χρηματιστήριο όσο και στην αγορά ομολόγων.

Θυμίζουμε πως η τελευταία έκδοση χάνει πάνω από 3 μονάδες μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με την κυβέρνηση να προσδοκά πως σε μικρό χρονικό διάστημα και μέχρι τα τεστ κοπώσεως να θέλει να προβεί αν είναι δυνατόν σε εκδόσεις 7 ακόμα δις αν θέλει να δημιουργήσει το μαξιλάρι εκείνο που θα της επιτρέψει χωρίς κάποιο νέο πρόγραμμα να προχωρήσει.

Είναι λογικό πάντως και μετά από ένα σημαντικό ράλι το τελευταίο διάστημα να βλέπουμε μία διόρθωση στα ομόλογα χωρίς απαραίτητα να σημαίνει κάτι αρνητικό.

Greek Market WEEKLY Overview

Αυτό που θα μπορούσε να προβληματίζει τους επενδυτές ίσως είναι η κατάσταση στα γεωπολιτικά μιας και εκεί φαίνεται να έχουν ανοίξει αρκετά μέτωπα χωρίς να φαίνεται ότι θα έχουμε σύντομα λύσεις. Οι ισορροπίες είναι λεπτές και χρειάζεται λεπτοί χειρισμοί μιας και το ενεργειακό παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο και σημαντικό τόσο για την Ευρώπη και την Αμερική όσο και για την Ρωσία.
  • Και συνεχίζει ο κ.Ηλίας Ζαχαράκης της FAST Finance ΑΕΠΕΥ. 
Ο ΓΔ με κέρδη 5,50% από αρχές έτους με τον FTSE25 3,70%, τον τραπεζικό 5,20% και τον FTSEM με κέρδη 12,25% κερδίζοντας την παράσταση σε απόδοση, με αρκετούς επενδυτές να συνεχίζουν να ενισχύουν πολύ περισσότερο την μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Πρωταθλητής έτους συνεχίζει να είναι η ΔΕΗ με κέρδη 45,64% με την ΙΝΛΟΤ να ακολουθεί με 24,56% δείχνοντας ότι έχει αλλάξει μετά από καιρό επίπεδο μεσοπρόθεσμα. Το ΚΡΙ ΚΡΙ και ο ΟΛΘ ακολουθούν με 22% κέρδη και πιο πίσω το ΓΕΚΤΕΡΝΑ με 20% απόδοση από αρχές έτους. Μεσοπρόθεσμα δεν αλλάζει κάτι και παραμένουμε αισιόδοξοι. Σημαντικό πως το εβδομαδιαίο stop στον ΓΔ ανέβηκε στις 811 μονάδες, επίπεδο που κάποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει σαν αύξηση ρευστότητας.

Οι οίκοι φαίνεται να συνεχίζουν να μας αναβαθμίζουν όσο η κατάσταση παραμένει ομαλή και πλέον το μόνο που μένει είναι να δούμε τον χρόνο και το μέγεθος που θα μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει. Θυμίζουμε πως τον Απρίλιο περιμένουμε να δούμε τα επίσημα στοιχεία του 2017 που θα κρίνουν την συνέχεια.

Το αφορολόγητο έχει αρκετές πιθανότητες να έρθει ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ ακόμα και αν θα έχουμε εκλογές για όποια αφορμή η αγορά δεν φαίνεται πως θα προβληματιστεί. Τα γεωπολιτικά την περίοδο που διανύουμε φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη σημασία σε σχέση με όποιους άλλους κινδύνους. Από την άλλη, αν υπάρξουν λύσεις φαίνεται πως η Ελλάδα θα ωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό τα επόμενα χρόνια.

http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης