Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Έχω να κάνω πολλά στην Ευρώπη, όπως η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα

Moscovici: Έχω να κάνω πολλά στην Ευρώπη, όπως η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα
Αν και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, δήλωσε σε συνέντευξη του στη βελγική εφημερίδα Libre Belgique ότι προς το παρόν δεν τον απασχολεί το θέμα τού να επιλεγεί ως κορυφαίος υποψήφιος (Spitzenkandidat) της Αριστεράς για την προεδρία της Επιτροπής το 2019.
Ο Γάλλος επίτροπος υποστηρίζει ότι ακόμα έχει να κάνει πολλά στην Επιτροπή, όπως το να εξασφαλίσει την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, τη διατήρηση της ανάπτυξης και την πρόοδο στον αγώνα για την καταπολέμηση της απάτης και της φοροδιαφυγής.
Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του στο οποίο μιλά για τα χρόνια που ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Francois Hollande, για την πτώση της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και για το μέλλον του ευρωπαϊκού σχεδίου.
Ο Γάλλος Επίτροπος σημειώνει ότι στόχος του δεν είναι η προσωπική του καριέρα, αλλά να εξετάσει το πώς η πολιτική του οικογένεια, η Αριστερά, οδηγήθηκε σε ναυάγιο στη Γαλλία και το πώς η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία κατάφερε να βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης