Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - Τουρκία: Ανησυχίες για τα γεγονότα στην κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε ο Macron στον Erdogan

Γαλλία - Τουρκία: Ανησυχίες για τα γεγονότα στην κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε ο Macron στον Erdogan
Τις ανησυχίες του για τα πρόσφατα γεγονότα στην κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε ο Macron στον Erdogan
Τις ανησυχίες του για τα πρόσφατα γεγονότα στην κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, στον τούρκο ομόλογό του, Recep Tayyip Erdogan, σε σημερινή (26/2/2018) τους τηλεφωνική επικοινωνία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας της Κύπρου.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, ο γάλλος πρόεδρος τόνισε στον Erdogan ότι η έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το σαββατοκύριακο για κατάπαυση του πυρός στη Συρία, ισχύει επίσης και για την περιοχή Afrin της Συρίας.
«Ο (γάλλος) πρόεδρος τόνισε ότι η ανθρωπιστική εκεχειρία εφαρμόζεται σε όλη τη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της Afrin, και πρέπει να εφαρμοστεί παντού και χωρίς καθυστέρηση, ώστε να σταματήσει το εν εξελίξει σπιράλ βίας, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια τοπική έκρηξη και να απομακρύνει οποιαδήποτε ελπίδα πολιτικής λύσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
Ο Macron δήλωσε ακόμη ότι η παρακολούθηση της πρόσβασης της ανθρωπιστικής βοήθειας και των χημικών όπλων από τη Γαλλία είναι «πλήρης και μόνιμη».
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισε ομόφωνα υπέρ του να ζητηθεί μια ανακωχή 30 ημερών στη Συρία, ώστε να επιτραπούν η πρόσβαση σε βοήθεια και ιατρικές εκκενώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης