Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corbyn: Η Βρετανία πρέπει να διαπραγματευτεί μια νέα τελωνειακή ένωση με την ΕΕ - «Όχι» από May

Corbyn: Η Βρετανία πρέπει να διαπραγματευτεί μια νέα τελωνειακή ένωση με την ΕΕ - «Όχι» από May
Την επιθυμία η Βρετανία να διαπραγματευτεί μια νέα τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, εξέφρασε ο Jeremy Corbyn
Την επιθυμία η Βρετανία να διαπραγματευτεί μια νέα τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, προκειμένου να διασφαλίσει τη διεξαγωγή εμπορίου χωρίς δασμούς μετά το Brexit, εξέφρασε σήμερα (26/2/2018) ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος στη χώρα, Jeremy Corbyn.
«Το Εργατικό Κόμμα θα επιδιώξει να διαπραγματευθεί μια νέα συνολική τελωνειακή ένωση Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν δασμοί με την Ευρώπη και να αποφευχθεί οποιαδήποτε ανάγκη ενός σκληρού συνόρου με τη Βόρεια Ιρλανδία», δήλωσε ο Corbyn σε ομιλία του στο Κόβεντρι της κεντρικής Αγγλίας.
«Όλες οι χώρες που βρίσκονται γεωγραφικά κοντά στην ΕΕ χωρίς να είναι μέλη της ΕΕ – είτε πρόκειται για την Τουρκία, είτε για την Ελβετία, είτε για τη Νορβηγία – διατηρούν στενές σχέσεις με την ΕΕ», συνέχισε ο ηγέτης των Εργατικών.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειαστεί τη δική του σχέση, κατάλληλα προσαρμοσμένη», πρόσθεσε.
Ο ίδιος τόνισε ότι 20 μήνες μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρα στην ΕΕ, «η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται στο σκοτάδι σε ό,τι αφορά το τι θέλει αυτή η διαιρεμένη κυβέρνηση από το Brexit.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Corbyn, ο εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May δήλωσε πως η Βρετανία δεν θα επιδιώξει να εισέλθει σε τελωνειακή ένωση με την EE μετά την αποχώρησή της το 2019.
«Η κυβέρνηση δεν θα ενταχθεί σε μια τελωνειακή ένωση.
Θέλουμε να έχουμε την ελευθερία να υπογράφουμε τις δικές μας εμπορικές συμφωνίες και να ανοίξουμε στον κόσμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης