Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιπαράθεση Μαξίμου - ΝΔ για τις δηλώσεις Pyatt - Ουδέν σχόλιον για τις ελληνικές έρευνες από την αμερικανική πρεσβεία

Αντιπαράθεση Μαξίμου - ΝΔ για τις δηλώσεις Pyatt - Ουδέν σχόλιον για τις ελληνικές έρευνες από την αμερικανική πρεσβεία
«Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιο σχόλιο επί των ελληνικών ερευνών, οι οποίες είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ που συνδέεται με παραβίαση των Αμερικανικών νόμων» δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Πρεσβείας
Νέα αντιπαράθεση στην υπόθεση Novartis έφερε η συνάντηση του Αμερικάνου πρέσβη στην Αθήνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την αμερικανική πρεσβεία να εκδίδει σχετική ανακοίνωση με διευκρυνίσεις.
Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία ισχυρίστηκε μέσω ανακοίνωσής της ότι ο Αμερικάνος πρέσβης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, ανέφερε ξεκάθαρα ότι «το FBI δεν ερευνά κανέναν Έλληνα πολιτικό καθώς η έρευνα του επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο».
Λίγο αργότερα το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε πως «σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Geoffrey Pyatt διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis».

Η ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ

«Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιο σχόλιο επί των ελληνικών ερευνών, οι οποίες είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ που συνδέεται με παραβίαση των Αμερικανικών νόμων» δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα για το σκάνδαλο Novartis.

Η χθεσινή (26/2) ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Έμμεση παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα προέκυψε κατά τη συνάντηση του Geoffrey Pyatt, αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς», δήλωσε ο Geoffrey Pyatt.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Για την υπόθεση Novartis ο Αμερικανός πρέσβης σημείωσε: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο.
Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».
Συζητήθηκαν, ακόμη, οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, όπως και η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Kate Smith, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις σχετικά με το Brexit και οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας στη μετά Brexit εποχή.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τη Βρετανίδα πρέσβη για τις επαφές που είχε ο ίδιος στο Μόναχο, επισημαίνοντας, παράλληλα την ανησυχία του για την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο.
Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων, ενώ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τη Βρετανίδα Πρέσβη και για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης