Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Τουρκία σταθεροποίησε τη ζώνη ασφαλείας στα σύνορα με το Afrin – Τελευταίες εξελίξεις

Η Τουρκία σταθεροποίησε τη ζώνη ασφαλείας στα σύνορα με το Afrin – Τελευταίες εξελίξεις
Παρά τις επίσημες ανακοινώσεις, ο τουρκικός στρατός τα έχει βρει "μπαστούνια".
Όπως ανακοινώθηκε χθες, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πέτυχαν τον αρχικό σκοπό της επίθεσης κατά του καντονίου του Afrin, που δεν ήταν άλλος από τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα τουρκοσυριακά σύνορα.
Σύμφωνα με το πρακτορείου Anadoglu, o Τουρκικός Στρατός απέκοψε κάθε επικοινωνία μεταξύ των Κούρδων του καντονίου του Afrin, (ένα από τα τρια καντόνια του Δυτικού Κουρδιστάν) με τα τουρκικά σύνορα.

Είναι σαφές πως το τουρκικό πρακτορείο δεν αποτελεί αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης, σε μια χώρα όπου το σύνολο των ΜΜΕ, είναι πλήρως ελεγχόμενα από τον Erdogan. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές, αναμέσά τους και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (SOHR), η ζώνη ασφαλείας που ήταν και ο αρχικός σκοπός της εισβολής, είτε έχει επιτευχθεί, είτε είναι θέμα ωρών να ολοκληρωθεί.


Ο Τουρκικός Στρατός, ενισχύθηκε τα τελευταία 24ωρα με περισσότερες δυνάμεις από τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» (FSA), αλλά και Κούρδων που είναι φιλικά προσκείμενοι στη Τουρκία. Αναφορές υπάρχουν, επίσης, για μελλοντική εμπλοκή της Στρατοχωροφυλακής σε επιχειρήσεις εντός αστικού περιβάλλοντος, γεγονός που προϊδεάζει για εισβολή στην πόλη του Afrin.
Από την έναρξη της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας», σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Τουρκικού Στρατού, έχει καταλάβει 115 «στρατηγικά σημεία» και 87 χωριά.

Το σίγουρο είναι πως αυτή τη στιγμή, λαμβάνουν χώρα συγκρούσεις σε όλο το μέτωπο περιμετρικά του Afrin. Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει πάντως το γεγονός πως χρειάστηκε να περάσουν 38 ολόκληρες ημέρες σκληρών μαχών εναντίον ενός τεχνολογικά κατώτερου εχθρού, για να επιτευχθεί ο αρχικός σκοπός της επιχείρησης.
Με βάση τις αρχικές τουρκικές εξαγγελίες, αλλά και την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ώρες, προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα: Για ποιο λόγο οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν την προώθηση προς το Afrin, από τη στιγμή που, σύμφωνα με τις τουρκικές ανακοινώσεις, η περιοχή έχει αποκλειστεί από τα τουρκικά σύνορα;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης