Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Στο 1,1% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2018 - Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Ισπανία: Στο 1,1% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2018 - Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ισπανία, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την ΕΚΤ, αυξήθηκε στο 1,2%
Ανώτερα των εκτιμήσεων αποδείχθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ισπανίας τον Φεβρουάριο του 2018, παρέχοντας μία ενθαρρυντική εικόνα για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης κατά το τρέχον έτος.
Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτών σημείωσαν άνοδο κατά 1,1% σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου 0,6% τον Ιανουάριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο 0,8%.
Παράλληλα, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημείωσε επίσης απροσδόκητη ετήσια άνοδο, και συγκεκριμένα στο 1,2% έναντι εκτιμήσεων στο 0,9%.
Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 0,1% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν οριακή πτώση της τάξεως του 0,1%, με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας μα αποδίδει την άνοδο στην απότομη αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.
Σημειώνεται ότι μία ευρύτερη άνοδος του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη θα αποτελέσει ενθαρρυντική είδηδη για την ΕΚΤ, η οποία προβληματίζεται ότι η ισχυροποίηση του ευρώ ενδέχεται να αντισταθμίσει τη σταθερή άνοδο των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης