Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: H Icon fund βρίσκεται πολύ κοντά.... στην εξαγορά της ΕΛΤΕΧ Άνεμος

Ελλάκτωρ: H Icon fund βρίσκεται πολύ κοντά.... στην εξαγορά της ΕΛΤΕΧ Άνεμος
Τι παίρνει φεύγοντας η πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση
Το προχωρημένο ενδιαφέρον της Icon fund, με υπό διαχείριση κεφάλαια 3 δις ευρώ, για την εξαγορά της ΕΛΤΕΧ Άνεμος αναμένεται να λειτουργήσει ως καταλύτης, προκειμένου να λυθεί ο… μίτος της Αριάδνης που αναγκάζει τις οικογένειες Μπόμπολα, Κούτρα και Καλλιτσάντση σε άβολη συγκατοίκηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Icon βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση της Ελλάκτωρ προκειμένου να εξαγοράσει το 64,5%, που κατέχει η τελευταία στην ΕΛΤΕΧ Άνεμος.
Πρόκειται για συζητήσεις μηνών, οι οποίες καθυστέρησαν λόγω της αδυναμίας των βασικών μετόχων να βρουν κοινά αποδεκτή φόρμουλα «διαζυγίου» και προσωπικών θεμάτων που ανέκυψαν.
Το τελευταίο διάστημα, οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές (Λ. Μπόμπολας και Δ. Κούτρας από τη μια και Αν. και Δ. Καλλιτσάντσης από την άλλη) φαίνεται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την επόμενη ημέρα.
Συμφωνία που ανάβει πράσινο φως για την πώληση του ποσοστού, που κατέχει η Ελλάκτωρ στην Άνεμος.
Η αρχική πρόταση της Icon φέρεται να έχει βελτιωθεί και περιλαμβάνει πέραν του τιμήματος την ανάληψη του συνόλου των δανείων της ΕΛΤΕΧ που στις 30/6 ανερχόταν σε 187,2 εκατ. ευρώ.  
Σημειώνεται ότι η πρόταση δεν αφορά, σύμφωνα με ενήμερες πηγές, το ποσοστό που κατέχει ( σ.σ περίπου 7%) στην Άνεμος ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης που αποτελεί και το διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης.
Εφόσον, οι παραπάνω πληροφορίες επιβεβαιωθούν και ο Αν. Καλλιτσάντσης διατηρήσει, τόσο το ποσοστό του, όσο και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα πρόκειται για συναλλαγή που προσομοιάζει σε management buyout.
Με τη ρευστότητα που θα εξασφαλίσει από ενδεχόμενη πώληση του 64,5% της ΕΛΤΕΧ η Ελλάκτωρ θα καλύψει τις ζημιές από τη δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου στα Εμιράτα και θα απευθυνθεί στις τράπεζες για πρόωρη εξόφληση μέρους των δανείων και αναδιάρθρωση του υπόλοιπου δανεισμού της, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Η ενδυνάμωση της οικονομικής θέσης της Ελλάκτωρ θα επιτρέψει να διενεργηθούν τα επόμενα βήματα για το βελούδινο διαζύγιο μεταξύ των αντιμαχόμενων μετόχων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά των αδελφών Καλλιτσάντση θα πωλήσουν το ποσοστό τους στην Ελλάκτωρ ( 6,37% ο Αν. Καλλιτσάντσης και 5,47% ο Δ. Καλλιτσάντσης) έναντι ικανοποιητικού τιμήματος. Με τα κεφάλαια που θα εισπράξουν θα αγοράσουν από την Ελλάκτωρ το 55,4% που κατέχει η τελευταία στη Reds.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης