Δελτία Τύπου

Ασημένιο Βραβείο για την MetLife στα Hellenic Responsible Business Awards 2018

tags :
Ασημένιο Βραβείο για την MetLife στα Hellenic Responsible Business Awards 2018
Η εταιρία διακριθηκε με το Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία Εκπαίδευση/ Υποτροφίες, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζω, Ανακαλύπτω και Αισθάνομαι... στα μουσεία»
Σημαντική διάκριση απέσπασε η MetLife κατά την τελετή απονομής των Hellenic Responsible Business Awards 2018, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου.
Η εταιρία διακριθηκε με το Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία Εκπαίδευση/ Υποτροφίες, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζω, Ανακαλύπτω και Αισθάνομαι... στα μουσεία», που υλοποιεί σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, την υποστήριξη του MetLife Foundation και την ενεργό συμμετοχή εργαζομένων και συνεργατών της.
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη των δυνατοτήτων των ατόμων με αναπηρία, παρέχοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν μουσεία και χώρους πολιτισμού, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να συνυπάρξουν με άλλες ομάδες παιδιών.
Υλοποιήθηκε με επιτυχία το σχολικό έτος 2016 – 2017 και συνεχίζεται φέτος, για δεύτερη σχολική χρονιά, μετά την ανανέωση της συνεργασίας της MetLife και του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.
Μέχρι σήμερα έχει υποδεχθεί εκατοντάδες παιδιά, εφήβους και ενήλικες, καθώς και εκπαιδευτικούς από ειδικά σχολεία και φορείς ειδικής αγωγής.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Παίζω, Ανακαλύπτω και Αισθάνομαι... στα μουσεία», υλοποιούνται στο Παιδικό Μουσείο και σε άλλα μουσεία της Αθήνας.
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της δράσης, είναι η ενεργός συμμετοχή των ανθρώπων της MetLife, οι οποίοι υποστηρίζουν εθελοντικά την υλοποίηση του προγράμματος, έπειτα από ειδική εκπαίδευση από τα στελέχη του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. Συγκεκριμένα, 30 εργαζόμενοι και συνεργάτες της MetLife, έχοντας εκπαιδευθεί στην κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων και αναπτύξει δεξιότητες συνεργασίας με άτομα με αναπηρία, ανέλαβαν το ρόλο του «βοηθού ερμηνευτή» κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
O κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, Head of Communication & Marketing της MetLife δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς για τη βράβευσή μας στο πλαίσιο ενός έγκυρου θεσμού, όπως τα Hellenic Responsible Business Awards.
Κυρίως, είμαστε υπερήφανοι για τη συνεργασία μας με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και για ένα πρόγραμμα το οποίο όλοι εμείς στην MetLife έχουμε αγκαλιάσει.
Όχι μόνο για τη δυνατότητα που δίνει σε ΑμεΑ να συμμετέχουν ενεργά ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας, αλλά και για το ευρύτερο θετικό κοινωνικό αποτύπωμα που δημιουργεί, αναδεικνύοντας τις αξίες της ενσωμάτωσης και της αποδοχής στη διαφορετικότητα.»
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, κοινωφελούς χαρακτήρα, το οποίο λειτουργεί με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες οι οποίοι με σεβασμό στην ατομικότητά τους θα αποκτήσουν και κοινωνική συνείδηση.
Το MetLife Foundation δημιουργήθηκε από το 1976 με σκοπό να συνεχίσει τη μακρά παράδοση της MetLife στην εταιρική συνεισφορά και συμμετοχή των κοινοτήτων.
Σήμερα το Ίδρυμα έχει αφοσιωθεί στην προώθηση της οικονομικής ένταξης, διαθέτοντας 200 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα πέντε έτη με σκοπό να βοηθήσει τη δημιουργία ενός ασφαλούς μέλλοντος τόσο για άτομα όσο και για κοινότητες ανά τον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης