Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αναβάθμιση προβλέψεων για ανάπτυξη σε ΗΠΑ και G20 - Σε 2,7% και 3,4% αντίστοιχα το 2018

tags :
Moody's: Αναβάθμιση προβλέψεων για ανάπτυξη σε ΗΠΑ και G20 - Σε 2,7% και 3,4% αντίστοιχα το 2018
Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για την παγκόσμια ανάπτυξη κατά τα έτη 2018 και 2019, προχώρησε η Moody's
Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για την παγκόσμια ανάπτυξη κατά τα έτη 2018 και 2019, προχώρησε σήμερα (27/2/2018) η Moody's Investors Service, επικαλούμενη τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα οικονομικά στοιχεία και αντανακλώντας την πιθανή ανάκαμψη που συνδέεται με τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η Moody's αύξησε τις εκτιμήσεις της για αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ στις ΗΠΑ στο 2,7% το 2018 και στο 2,3% το 2019, έναντι των προηγούμενων προβλέψεών της, που έκαναν λόγο για ανάπτυξη 2,3% και 2,1% αντίστοιχα.
Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, αυτές οι αναθεωρήσεις αντιπροσωπεύουν ένα ισχυρότερο από το αναμενόμενο momentum το 2018 και τα πρόσθετα δημοσιονομικά κίνητρα που προβλέπονται από τη συμφωνία για τον προϋπολογισμό, που πέτυχε τον Φεβρουάριο το Κογκρέσο.
Η Moody's τονίζει ότι η πρόσφατη ρευστότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές δεν μεταβάλλει τις προοπτικές της για την παγκόσμια και την αμερικανική ανάπτυξη.
«Οι ισχυρότερες πληθωριστικές πιέσεις θα οδηγήσουν σε σταθερή σύγκλιση των προοπτικών νομισματικής πολιτικής των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών κατά τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια», αναφέρει η Moody’s, ενώ προειδοποιεί ότι «η πρόσφατη επιστροφή της αστάθειας στις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι πιθανό να συνεχιστεί.
Παράλληλα, η Moody’s τόνισε ότι παρακολουθεί την αύξηση στις αποδόσεις των ομολόγων, η οποία θα μπορούσε να πλήξει τη ζήτηση στον ιδιωτικό κλάδο.
Oι οικονομίες των G20 αναμένεται να αναπτυχθούν συνολικά με ρυθμό 3,4% το 2018 και 3,2% το 2019, έναντι των προηγούμενων προβλέψεων για 3,2% και 3,1% αντίστοιχα, αναφέρει η Moody's.
Η Moody's αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη του πραγματικού ΑΕΠ το 2018 σε ΗΠΑ, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νότια Κορέα, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική και Τουρκία, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η Ευρωζώνη παρουσιάζει τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις μετά την κρίση χρέους του 2012.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης